نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/05/19     ساعت:   10:08:16
بازدید:   729
 
 
نشست «کتاب خوان فرهنگ رضوی» برگزار شد

همزمان با سومین روز از ایام دهه کرامت رضوی، نشست کتاب خوان فرهنگ رضوی در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


به گزارش ستاد خبری جشن های دهه کرامت آستان قدس رضوی، نشست کتاب خوان فرهنگ رضوی با حضور مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی و جمعی از نویسندگان، مولفان، پژوهشگران و محققان در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی در ابتدای این نشست عنوان کرد: سومین روز از دهه کرامت را در جوار مرقد امام مهربانی ها با برگزاری نشست تخصصی ویژه فرهنگ رضوی آغاز می کنیم. بسیار خرسندیم که با مشارکت مدیریت این بنیاد موفق شدیم میزبان شخصیت های فرهیخته و نویسنده که قلم خود را در ساحت امام رضا(ع) و ترویج فرهنگ رضوی قرار داده اند، باشیم.
حسین اکبری با اشاره به اهداف برگزاری این نشست، افزود: هدف از برگزاری نشست های کتاب خوان، ایجاد عادت به مطالعه در اقشار مختلف، به اشتراک گذاری کتاب های خوانده شده، معرفی کتاب های مفید و کاربردی و آشنایی با شیوه های استاندارد معرفی کتاب است.
وی خاطر نشان کرد: در این نشست ویژه با توجه به تخصصی بودن آن هدف ما ترویج فرهنگ و سبک سیره و زندگی رضوی است.
نویسنده و عضو گروه دایر المعارف بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در رابطه با چگونگی تالیف کتاب دایره المعارف آستان قدس رضوی، گفت: بخش اول این اثر در سال 93 به چاپ رسید و بخش دوم آن در دست چاپ است.
بهزاد نعمتی افزود: در سال 1376 آستان قدس رضوی، موسسه پژوهشی را با نام مرکز خراسان شناسی تاسیس کرد. این مرکز حدود 5 سال فعالیت کرد و بعد به بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی پیوست.
این مولف و پژوهشگر ادامه داد: تشکیلات و مجموعه آستان قدس رضوی، از لحاظ مذهبی، تاریخی جایگاه رفیعی دارد و کهن ترین نهاد مذهبی جهان اسلام به شمار می رود. اما آن گونه که باید و شاید از لحاظ علمی به آن پرداخته نشده است.
وی عنوان کرد: بیش از 300 برگ از اسناد دوره صفوی که مربوط به دارالشفا، مهمانسرا ، دارالتولیه، کتابخانه و... بوده است از اسناد مهمی بوده است که در مرکز اسناد بایگانی شده است، اطلاعات این دایره المعارف از این اسناد استخراج شد.
نعمتی ادامه داد: از این داده ها به صورت مدون استفاده نشده بود از این رو تصمیم گرفتیم، دایره المعارفی تدوین کنیم. حدود 5 هزار موضوع انتخاب و بارها و بارها بررسی شد. در مجموع 800 عنوان موضوع اصلی و نهایی انتخاب و برای نگارش به نویسندگان سپرده شد.
وی اضافه کرد: موضوعات مشخص و نویسندگان هم انتخاب شدند. این موضوعات مطابق به ضوابطی که شامل دقت بالا، متکی بودن به منابع و اقتصاد است مورد مطالعه قرار گرفت و مطالب را در مختصر ترین شکل ممکن تدوین شد.
عضو گروه دایر المعارف بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، افزود: این کتاب کلید و دروازه ای برای ورود به موضوعات جدید است. بسیاری از موضوعات و مطالب ناشناخته مانده بود، اما با مطالعه پژوهشگران، درباره آن موضوع کار می کنند.