نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/07/01     ساعت:   11:26:53
بازدید:   657
 
 
جشن فرهنگی غدیر در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد

همزمان با عید سعید غدیر خم بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، جشن فرهنگی غدیر را با حضور پژوهشگران و محققان این مرکز علمی - پژوهشی برگزار کرد.


 مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در این مراسم ضمن تبریک و شادباش این ایام عنوان کرد: عید سعید غدیر، در آسمان ها مشهورتر از زمین است و نسبت این عید به سایر اعیاد همانند ماه شب چهارده به سایر ستارگان است.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار، با اشاره به روایات و احادیث در رابطه با عظمت این روز عزیز گفت: از امام صادق(ع) سوال شد، آیا مؤمنان غیر از عید فطر و قربان و جمعه عید دیگرى دارند؟ ایشان فرمودند: بله، عید بزرگتر از این ها هم دارند و آن روزى است که دست امیرالمؤمنین(ع) در غدیر خم بالا برده شد و رسول خدا(ص) مسئله ولایت را بر گردن زنان و مردان قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه نماد سیادت سادات باید در جامعه ما احیا شود، افزود: با وجود اینکه آل زیاد و معاویه در ناز و نعمت زندگی می کردند، ائمه اطهار(ع) همواره مورد ظلم و ستم و آزار و اذیت بودند، اما تعداد سادات بسیار زیاد است.
شریعتی تبار ابراز کرد: ما نسبت به غدیر از لحاظ علمی و پژوهشی و فرهنگ سازی ضعیف عمل کرده ایم و حقش را به جا نیاورده ایم. ما باید غدیر و امامت را به شکلی که امروز جامعه و نسل جوان نیازمند است از طریق منابع اصلی، تحقیقی، اصول و روایات به درستی تبیین کنیم.
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، ادامه داد: ما باید غدیر، امامت و ولایت را با نگاه و ادبیات نو و جدیدتر بشناسیم و به لحاظ عملی هم فرهنگ سازی کنیم و همواره این عید را گرامی بداریم.
وی اظهار کرد: مولا امیرالمومنین(ع) به غدیر عظمت بخشیده است، زیرا حضرت علی(ع) اعلم به تمام فضایل است و آنچه که در غدیر اتفاق افتاده این است که به پیامبر(ص) دستور رسید که حکمی که از طرف خدا نازل شده ابلاغ کن و اگر تبلیغ نکنی رسالتت را درست انجام نداده ای.
شریعتی تبار، اظهار کرد: امروزه به برکت ولایت، امامت و رهبری صحیح، کافران از اینکه به دین ما آسیبی برسانند مایوس اند، به شرط اینکه از مسیر امامت و ولایت خارج نشویم. وی با بیان اینکه دین در این روز، کامل و نعمت بر مسلمانان تمام شد، اضافه کرد: با وجود اهمیت و جایگاه غدیر باید در این اتفاق، تامل و کار بیشتری شود و تبلیغ و فرهنگ سازی صورت گیرد.
شریعتی تبار خاطرنشان کرد: فرهیختگان، اندیشمندان، علما و محققان مسئولیتی ویژه دارند، آنان باید با مطالعات و پژوهش های مختلف، فرهنگ غدیر را در جامعه تبیین کنند.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، با اشاره به اینکه در حال حاضر ما باید امر غدیر را احیا کنیم، عنوان کرد: رسول گرامی اسلام(ص) در جمع 100 هزار نفری حجاج، موضوع امامت و ولایت امیر مومنان علی(ع) را مطرح کردند. 70 روز بعد از واقعه غدیر پیامبر(ص) از این دنیا رفتند. در بعد از آن، بسیاری از صحابه بر خلاف رای رسول الله (ص) عمل کردند.
قرائت اشعاری در مدح و ثنای حضرت علی(ع) و مداحی و مولودی خوانی از دیگر برنامه های این مراسم بود.