نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/10/19     ساعت:   19:57:53
بازدید:   861
 
 
حجت الاسلام امرالله شجاعی راد: علم نسب‌شناسی ظرفیتی برای مقابله با اندیشه‌های تکفیری است.

کارشناس حوزه نسب‌‌شناسی سادات در اهل سنت، علم نسب‌شناسی در میان اهل سنت را ظرفیتی برای مقابله با اندیشه‌های تکفیریان عنوان کرد.


حجت الاسلام امرالله شجاعی راد در نشست «سیادت در اسلام؛ مسئله‌ها و چالش‌ها» که به همت نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، گفت: در حال حاضر بسیاری از نویسندگان که بر علیه وهابیت کتاب نوشته‌اند از اهل سنت و سادات ایشان هستند.

وی تحقیق در حوزه نسب‌شناسی سادات اهل سنت را زمینه‌ای برای تفکیک بین اهل سنت و وهابیت دانست.

وی با اشاره به منشاء خدمات سادات در کشورهای مختلفی که به آن مهاجرت داشته‌اند، تصریح کرد: سادات هر کجا وارد شدند، عصر طلایی را در جامعه ایجاد کردند.

شجاعی راد، سادات اهل سنت در کشورهای مختلف را جزء خانواده‌های مهم هر اجتماع عنوان کرد و ادامه داد: مهاجرت‌های بزرگ سادات در دوره‌های تاریخی باعث شد تعداد زیادی از ایشان در شبه قاره هند، افغانستان، اندونزی، مغرب، مصر و بسیاری سرزمین‌های دیگر پراکنده شوند.

وی افزود: عمده سادات شبه قاره که در قرن 7 به این مکان کوچ کردند جزء سادات حسنی، حسینی، موسوی، رضوی، نقوی و حتی از نسل جعفر طیار هستند.

این پژوهشگر گفت: با توجه به مهاجرت‌های گسترده و تمدن ساز سادات به سرزمین‌های مختلف شناسایی و معرفی انساب این سادات یکی از زوایای علم نسب شناسی محسوب می‌شود.

در ادامه این نشست حجت الاسلام رستمی پژوهشگر عرصه دانش‌های مرتبط با نسب شناسی سادات، جایگاه علم انساب را در میان دیگر علوم انسانی برشمرد و آن را در بر دارنده بسیاری از علوم تاریخی، فرهنگی و اجتماعی دانست.