نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/11/23     ساعت:   17:53:46
بازدید:   631
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: اساسنامه بنیاد پژوهش‌های اسلامی در راستای تحقق مرجیعیت علمی تدوین شده است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: اساسنامه بنیاد پژوهش‌های اسلامی در راستای تحقق مرجعیت علمی افق‌های روشنی را پیش روی این مرکز قرار داده است.


حجت‌الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی در نشست شوراهای علمی و هیئت امنای بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی که با حضور آیت‌الله عبدخدایی رئیس هیئت امنا، معاون علمی آستان قدس رضوی نایب رئیس هیئت امنا و مدیران گروه‌های پژوهشی این بنیاد برگزار شد، عنوان کرد: این جلسه در سه سطح هیئت امنا، شورای پژوهش و اعضای شورای علمی گروه‌های پژوهشی تشکیل شد و هم‎اندیشی درباره وظایف و مأموریت‎ها و همچنین رویکردهای بنیاد و نقش محوری و اساسی که در گروه‌های علمی تدبیر می‌شود، از اهداف این نشست بود.

وی ابراز کرد: طی دو سال گذشته، اساسنامه بنیاد پژوهش‌های اسلامی پس از سه دهه فعالیت این مرکز مورد بازنگری قرار گرفت و همچنین با بررسی‌های صورت گرفته در تاریخ  هفتم دیماه سال جاری پس از تأیید تولیت برای اجرا ابلاغ شد. این اساسنامه افق‌های روشن و رویکردهای تمدنی را پیش روی این مرکز قرار می‌دهد.

مرویان حسینی ادامه داد: همچنین این اساسنامه با گستره فعالیت بنیاد در سطح کشور و جغرافیای منطقه و شرق اسلامی در راستای تحقق مرجعیت علمی و مأموریت‌هایی که در سطح تأمین نیازهای پژوهشی آستان قدس رضوی تعریف شده، تدوین گردیده است.

وی ابرازکرد: گام دوم در این اساسنامه، مربوط به ساختار بنیاد است که متناسب با توسعه مأموریت و رسالت‌های این مرکز تعریف شده است. در حال حاضر مشغول پیگیری مراحل پایانی تصویب ساختار بنیاد هستیم و رویکردهای ساختاری نیز حوزه‌های جدی و اصلی را پیش روی بنیاد قرار می‌دهد.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با بیان اینکه یکی از تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی، ارتباط گسترده بنیاد با مراکز علمی- پژوهشی، نخبگان و به ویژه حوزه علمیه قم و خراسان بود، افزود: سال گذشته، دفتر نمایندگی بنیاد را در قم تأسیس کردیم و امروز عمده مؤسسات، مراکز، پژوهشکده‌ها، نخبگان و مراجع عظام، بنیاد پژوهش‌های اسلامی را به عنوان مرکزی علمی - پژوهشی در عرصه حوزه تولید علوم و معارف اسلامی می‌شناسند و عقد تفاهم‎نامه‌ها با مراکز و مؤسسات یکی از ثمرات برقرای ارتباط با این مراکز است.

وی کیفی‌سازی مأموریت‌های جاری را از دیگر رویکردهای جدید بنیاد دانست و گفت: شورای پژوهشی به طور مستمر هر هفته با حضور فضلایی که به عرصه نشر واقف بوده و با مأموریت‌ها و ظرفیت‌های مراکز پژوهشی آشنا هستند، برگزار می‌کند که رهاوردش تسریع و پیگیری پروژه‌های پژوهشی است.

مرویان حسینی با مقایسه تولیدات این مرکز طی سه سال گذشته عنوان کرد: ما در طول سه سال گذشته نزدیک به دویست اثر چاپ نخست داشتیم که 60 اثر چاپ نخست مربوط به سال 95 بوده و این میزان در سال 96 بیست و پنج درصد افزایش داشته است؛ پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 97 بیش از 100 اثر چاپ نخست منتشر خواهد شد که نسبت به سال گذشته بیش از 30 درصد آمار انتشارات افزایش می‌یابد و تلاش بر این است این آثار قابل توجه و مورد نیاز جامعه باشد.

وی ادامه داد: افزون بر اساسنامه، در آیین‌نامه شورای علمی گروه‌های پژوهشی گستره مأموریت‌ها و انتظارات از اعضای شورای علمی گروه‌ها دیده شده است و نسبت به گذشته، عمده مسئولیت‌ فعالیت‌های گروه را از حیث تصمیم‌سازی در اختیار شورای گروه‌ها گذاشته‌ایم. تصمیم سازی در خصوص چگونگی آموزش اعضای گروه‌ها، روند طرح‌ها، جریان علمی گروه و ... به صورت عمده بر عهده شورای گروه‌هاست.

این مقام مسئول بیان کرد: در سال جاری در پی جذب 12 عضو هیئت علمی برای پژوهشکده علوم بنیاد بودیم که با اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در یک مرحله فرایند اطلاع رسانی و جذب را پیگیری کردیم و در حال حاضر مصاحبه‌ها رو به پایان است و در چند روز آینده این افراد کار خود را آغاز می‌کنند.

وی همچنین تصریح کرد: در کنار پژوهشکده علوم اسلامی، گروه‌های پژوهشی و اندیشکده را داریم که در حوزه گفتمان‌سازی و عرضه علم اقدام می‌کنند.