نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/02     ساعت:   14:20:02
بازدید:   1309
 
 
آیت الله محمد هادی عبدخدایی: امام رضا(علیه السلام) با ورود به عرصه سیاست، با اشرافیت و اشرافی‌گری مبارزه کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام رضا(علیه السلام) با ورود به عرصه سیاست، با اشرافیت و اشرافی‌گری که بزرگترین آفت حکومت‌ها به شمار می‌رود، مبارزه کردند.


آیت الله محمدهادی عبدخدایی در آیین اختتامیه همایش بین‌المللی «امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و نهضت علمی تمدنی جهان اسلام» که در تالار قدس کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به حدیث نورانی امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد: حضرت رضا(علیه السلام) در سفر به خراسان و در جمع مردم نیشابور حدیث سلسلة الذهب را بیان کردند که مضمون آن این است؛ کلمه توحید «لا اله الا الله» دژ و حصار محکم من است. هر کس آن را بگوید، داخل حصار من شده و هر کس داخل قلعه و حصار من شود، از عذاب در امان است. این حدیث سر لوحه تمدن اسلامی است.
وی ادامه داد: تمدن‌های متعددی با اهداف مختلف به وجود آمدند که گردانندگان این تمدن‌ها صاحبان قدرت بودند؛ برخی خودخواهانه رفتار می‌کردند، برخی به علم توجه می‌کردند و برخی نیز درصدد مال اندوزی و کسب قدرت بودند. بعضی از این تمدن‌ها در صدد آبادانی کشورها بودند و برخی نیز حاضر بودند برای پیشبرد امور خود ملت‌ها را بر باد دهند، در بین تمام این تمدن‌ها، تنها تمدن دینی است که می‌درخشد.
عضو هیات رئیسه جامعة المصطفی‌ العالمیه گفت: با نگاهی به تاریخ در می‌یابیم با آغاز رسالت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)، وضع زندگی مردم عربستان تغییر کرد و اوضاع این کشور دگرگون شد و رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) تمدن اسلام را پایه‌گذاری کردند.
وی افزود: همواره افرادی مخلصانه جان، مال و هنرشان را برای دین گذاشتند و با ساخت مساجد و کلیساها ماندگارترین اماکن را به یادگار گذاشتند.
آیت الله عبدخدایی ادامه داد: تمدن دینی امنیت و آبادانی می‌آورد و به افراد کمک می‌کند با عشق و علاقه به هم کمک کنند.
وی با بیان اینکه امام هشتم(علیه السلام) در آغاز قرن سوم حکومت دینی و ورود به سیاست دینی را تجدید کردند، افزود: امام رضا(علیه السلام) از کوچکترین فرصت، عالی‌ترین استفاده‌ها را کردند و با پذیرش ولایتعهدی حکومت و تمدن دینی را به مردم عرضه کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: علمای دینی هر گونه مشکلی داشتند به امام رضا(علیه السلام) مراجعه می‌کردند. ایشان یک مرجع دینی بودند و مأمون هم این امام همام را با برنامه‌ریزی و نقشه به خراسان دعوت و برای ولایتعهدی انتخاب کرد.
وی ادامه داد: امام رضا(علیه السلام) با پذیرش ولایتعهدی ورود به سیاست و مشروعیت آن را بعد از رسالت پیامبر اکرم(ص) و قبل از قیام حضرت حجت (عج) تثبیت کردند.
آیت الله عبدخدایی خاطر نشان کرد: امام رضا(علیه السلام) با پذیرش ولایتعهدی چهره امامت و مدیریت اسلامی در سیاست را به نمایش گذاشتند و در تمام زندگی سیاسیشان عبودیت الله مطرح بود و حکومت الله حرف اول را می‌زد.
وی بیان کرد: خدمت و کمک به محرومان اصل دیگری بود که در زندگی امام رضا(علیه السلام) بسیار با اهمیت و مورد توجه بود. نماز در زندگی ایشان نمادی از عبادت خدا و زکات هم نمادی از کمک به مستضعف بود. عبودیت خدا و کمک به مردم سبک حکومت و تمدن دینی است.





اخبار مرتبط

- حجت‌الاسلام مجید خالق‌پور: هجرت امام رضا (علیه السلام) تمدن‌ساز بود.
- حاج آخوند ناصر محمد قزل: تمدن نوین اسلامی به برکت وجود امام رضا(علیه السلام) در ایران شکل گرفته است.
- برگزاری اختتامیه همایش «امام علی ابن موسی‌الرضا(علیه السلام) و نهضت علمی، تمدنی جهان اسلام»
- دبیر علمی همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و نهضت علمی تمدنی جهان اسلام، اظهار کرد؛ ارسال 110 مقاله با محوریت تبیین جایگاه و مرجعیت علمی امام رضا(علیه السلام)
- جانشین رئیس جامعة المصطفی العالمیه کشور: پژوهش باید جریان‌ساز، حق‌مدار و امیدآفرین باشد.
- کمیسیون علمی امام رضا(علیه السلام) و نهضت علمی تشکیل شد.
- آرایه‌های حجّاری در حرم مطهر رضوی، جلوه‌ای از هنر و تمدن اسلامی در بارگاه ملکوتی رضوی
- بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت جامعة المصطفی العالمیه مشهد، برگزار می‌کند: همایش بین‌المللی امام علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) و نهضت علمی، تمدنی جهان اسلام