نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/04     ساعت:   11:44:07
بازدید:   954
 
 
حجت‌الاسلام مجید خالق‌پور: هجرت امام رضا (علیه السلام) تمدن‌ساز بود.

جانشین رئیس کل جامعة المصطفی العالمیه گفت: هجرت امام رضا(علیه السلام) به ایران تمدن‌ساز و فرهنگ‌ساز بود.


حجت‌الاسلام مجید خالق‌پور در آیین اختتامیه همایش بین‌المللی «امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و نهضت علمی تمدنی جهان اسلام» که در تالار قدس کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: هجرت تمدن‌سازی و فرهنگ‌سازی امام رضا(علیه السلام) یکی از افتخارات عالم اسلام است که می‌تواند به عنوان یک الگو مطرح و تبین شود.

وی با بیان اینکه امام رضا(علیه السلام)حرکتشان هویت نهضتی داشت، گفت: هجرت امام رضا(علیه السلام) به ایران صرفاً یک اقدام در عرصه علم، روابط اجتماعی و ارزشی نبود بلکه حرکت ایشان یک نهضت به معنای حرکتی جریان‌آفرین و فراگیر بود.

جانشین رئیس کل جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: همچنین علاوه بر این، هجرت امام رضا(علیه السلام) مبتنی بر اندیشه و فکر بود. امام رضا(علیه السلام) نهضتی مبتنی بر دانش را ایجاد کردند.

وی افزود:  نهضت امام رضا(علیه السلام) بومی و منطقه‌ای نبود؛ بلکه نهضتی بود که به تمدن انجامید. تمدن به معنی حرکتی است که می‌تواند از یک محدوده منطقه‌ای به یک جهان شیوع پیدا کند.

خالق‌پور، مبانی و اصول نهضت علمی تمدن ساز امام رضا(علیه السلام) را بر چهار اصل استوار دانست و گفت: نخستین اصل در نهضت تمدن ساز این امام همام تکیه بر مردم بود. استفاده از ظرفیت‌های حاکمیت موجود از دیگر اصولی بود که امام به آن توجه داشتند. امام رضا(علیه السلام) پیشنهاد حاکمیت را به نفع اهداف تمدنی خود پذیرفته و مدیریت کرد.

وی ادامه داد: سازش، ایمان، توحید  و ارزش‌های الهی از دیگر اصول حرکت تمدن‌ساز امام رضا(علیه السلام) بود. ایشان هرگز حرکتی خلاف توحید انجام ندادند.

این مقام مسئول همچنین افزود: امام رضا(علیه السلام) در نهضت تمدن‌ساز خود نگاه به آخرت داشتند و دنیا را دار مقر نمی دانستند. تمام هدف ایشان این بود که جامعه دنیوی را با آخرت پیوند بزنند.

وی خاطر نشان کرد: امام راحل (رحمة الله علیه) هم این چهار اصل را دنبال می‌کردند. ایشان نیز مردمی بودند، ظرفیت‌های طاغوت را تبدیل به فرصت کردند و توحید را محور برنامه های خود قرار داده و نگاه به ابدیت داشتند.

جانشین رئیس کل جامعة المصطفی العالمیه اظهار کرد: امروز هم ما باید به عنوان سفیران پیام امام رضا(علیه السلام) از این چهار اصل که چهار رکن اساسی نهضت‌های تمدن‌ساز به شمار می‌رود و برگرفته از اندیشه زلال قرآن و سنت و عترت است، پیروی کنیم.

گفتنی است: همایش بین‌المللی امام علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) و نهضت علمی، تمدنی جهان اسلام با مشارکت جامعة المصطفی‌العالمیه مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه علامه طباطبائی، دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، جامعة المصطفی المفتوحه، کالج اسلامی اندونزی و نمایندگی‌های لبنان و گرگان جامعة المصطفی‌العالمیه طی دو روز برگزار شد.





اخبار مرتبط

- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: امام رضا(علیه السلام) با ورود به عرصه سیاست، با اشرافیت و اشرافی‌گری مبارزه کردند.
- حاج آخوند ناصر محمد قزل: تمدن نوین اسلامی به برکت وجود امام رضا(علیه السلام) در ایران شکل گرفته است.
- برگزاری اختتامیه همایش «امام علی ابن موسی‌الرضا(علیه السلام) و نهضت علمی، تمدنی جهان اسلام»
- دبیر علمی همایش بین‌المللی امام رضا(علیه السلام) و نهضت علمی تمدنی جهان اسلام، اظهار کرد؛ ارسال 110 مقاله با محوریت تبیین جایگاه و مرجعیت علمی امام رضا(علیه السلام)
- جانشین رئیس جامعة المصطفی العالمیه کشور: پژوهش باید جریان‌ساز، حق‌مدار و امیدآفرین باشد.
- کمیسیون علمی امام رضا(علیه السلام) و نهضت علمی تشکیل شد.
- آرایه‌های حجّاری در حرم مطهر رضوی، جلوه‌ای از هنر و تمدن اسلامی در بارگاه ملکوتی رضوی
- بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت جامعة المصطفی العالمیه مشهد، برگزار می‌کند: همایش بین‌المللی امام علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) و نهضت علمی، تمدنی جهان اسلام