نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/12/14     ساعت:   17:14:09
بازدید:   832
 
 
آیت الله رئیسی: سیره امام رضا(علیه السلام) الگویی برای تمام ادیان ابراهیمی است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: سبک زندگی و سخنان امام رضا(علیه السلام) الگویی برای تمام ادیان ابراهیمی است.


آیت الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی که صبح امروز با حضور جمعی از اندیشمندان و محققان برجسته دینی داخل و خارج کشور در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: اصل برگزاری این نشست، هم‌اندیشی در برابر الحاد و دیدگاه‌های سکولار است.
وی با بیان اینکه جریان استکباری با استفاده از ابزار رسانه‌ای و فضای ارتباطی و دیجیتالی به دنبال گسترش نگاه الحادی است، تصریح کرد: این نشست‎ها و هم اندیشی‌ها می‌تواند عزم و اراده علما، اندیشمندان و فرهیختگان در ادیان ابراهیمی را در مقابل این تفکر و نگاه به راهکارهای عملی نزدیک‌تر کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تشکیل دبیرخانه‌ای برای اجرایی کردن مفاد بیانیه می‌تواند ساز و کارهای بحث‌های مطرح شده مقالات را تبیین کند و این نشست باید به دنبال عمل و اجرا در حوزه‌های مختلف خانواده، مدرسه و نهادهای رسمی و غیر رسمی باشد. 
وی با بیان اینکه در تاریخ ادیان دو نگاه و مأموریت دیده می‌شود، گفت: برخی از نگاه‌ها ناظر به این است که باید بشر را هدایت کرد و این هدایت باید به هر شکل و تحت هر شرایطی صورت گیرد، این نگاه نوعی تحمیل است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: نگاه دیگر این است که ما پیام را می‌رسانیم اما افراد در انتخاب آن مختارند. در این نگاه نیز نوعی بی‌تفاوتی نسبت به سرنوشت انسان مشاهده می‌شود. این رویکرد بر خلاف نگاه اول نوعی آزادی را نشان می‌دهد اما صاحبان این ایده برای خود ممنوعیتی قائل نیستند و معتقدند انسان‌ها مختارند و اگر پذیرشی صورت نگرفته است مقصر خود آنان هستند.
وی بیان کرد: در تاریخ ادیان هر دو این نگاه مشاهده می‌شود؛ رویکرد اول روحیه نظامی‌گیری و رویکرد دوم نگاهی تجاری دارد، اما نگاه سومی نیز وجود دارد که به فطرت انسان و هر آنچه که خدا در درون انسان‌ها از جمله خداجویی، حق‌خواهی و عدالت خواهی قرار داده، توجه دارد.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: خداوند متعال با فطرتی که در درون انسان نهاده است او را دعوت به نیکی‌ها کرده که این تفکر، اندیشه بالنده، اخلاق کریمه، عمل صالح همراه با علم و عمل سالم را برای انسان به ارمغان می‌آورد.
وی با بیان اینکه دین پناهگاهی برای متدینان و خاستگاه و جایگاهی برای تمام دینداران است، گفت: دین نمی‌تواند نسبت به انسان و فکر و آینده انسان بی توجه باشد.

تربیت؛ احیای تمایلات عالی نفسانی
تولیت آستان قدس رضوی تربیت را احیای تمایلات عالی نفسانی انسانی دانست و گفت: دین و آموخته‌های دینی برای نجات انسان است و برای  شکل دادن یک زندگی که در پرتو آن انسان بتواند تمام نیازهای این عالم و آن عالم را بر آورده ببیند. به نحوی که این دنیا با جهان آخرت در ارتباط بوده و زمینه‌ساز و کشت گاهی برای آن عالم است. انسان در این دنیا زارعی است که برای آن دنیا کشت می‌کند. در واقع این دنیا زمینه ساز برای حیات جاودان توام با نعمت‌های الهی در طول زندگی انسان است.
وی اضافه کرد: امروزه جامعه ما در مواجه با شبیخون فرهنگی قرار دارد و معنویت و ایمان مورد هجوم قرار گرفته است. مبانی استکبار که الحاد و سکولار است جهان را تهدید می‌کند و هدفشان دور کردن مردم از معنویت و خداست، از این رو رسالت جدی ادیان ابراهیمی این است که با همفکری، هم‌اندیشی، هم‎آهنگی و همزبانی در مقابل تهاجم بایستند و با پیش‌بینی و پیشگیری و برخورد متناسب با پدیده‌ای که امروزه در حال فراگیری در محافل علمی و دانشگاهی است مقابله کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: امروز شاهد آثار جدایی معنویت از زندگی انسان و سیاست و بلاهای آن هستیم. مستکبرین ظلم‌های زیادی به مردم می‌کنند که این خوی زیاده‌خواهی

محصول توجه نداشتن به خدا و ارزش‌های الهی است.
وی بیان کرد: کلاهک‌های هسته‌ای، تجاوز به حقوق اولیه مردم فلسطین محصول همین نگاه است. از این رو لازم است صاحبان اندیشه و تفکر، پژوهشگران و محققان گردهم جمع شوند و با هم‌اندیشی، راهکارهای اجرایی برای ایستادگی در برابر اندیشه‌های تحمیلی و سکولار ارائه دهند.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: احساس ما این است در پناه دین نگاه تحمیلی که امروز از سوی برخی از صاحبان اندیشه و تفکر القا می‌شود، وجود ندارد. این دین دینی است که پرچمدار آن رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) است. همه پیغمبران الهی در آموخته‌ها مشترک هستند و اشتراکشان از جهت دعوت به خدا، معاد و زندگی الهی و دوری از هر گونه ظلم و استثمار است.
وی با بیان اینکه زندگی سالم نوید جامعه سالم و جامعه سالم نوید دارالسلام را می‌دهد، افزود: دارالسلام از آن کسانی است که در این دنیا زندگی سالم دارند و در اندیشه، اخلاق و عمل از سلامت اخلاقی، روحی، فکری، عملی برخوردارند و سبک زندگیشان دینی و برخوردار از آموخته‌های دینی است.
آیت الله رئیسی گفت: این نشست در کنار مضجع نورانی امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام) برگزار شد و امیدواریم از برکات نام این امام همام بر غنای هر چه بیشتر آن افزوده و راهکارهایی اجرایی ارائه شود.





اخبار مرتبط

- در نشست تخصصی «همایش بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی» بررسی شد، بایدها و نبایدهای تربیت دینی فرزندان
- در نشست علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی عنوان شد: تنبیه فرزندان طبق شرایطی مورد تأکید همه ادیان ابراهیمی است.
- با قرائت بیانیه پایانی، نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی به کار خود پایان داد.
- با حضور تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه تعلیم و تربیت از ادیان مختلف تجلیل شدند.
- نخستین کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی آغاز به کار کرد.
- دبیر علمی کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: همکاری 100 نهاد از داخل و خارج کشور در حوزه تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
- محمد تقی فخریان در کنفرانس بین‎المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی مطرح کرد: تأکید بر تبادل تجربیات دینی در حوزه تعلیم و تربیت با کشورهای مسلمان
- مهدی فیاضی مطرح کرد؛ همزیستی مسالمت آمیز؛ رویکرد تربیت دینی در مدارس شیعه
- حجت‌الاسلام و المسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان: تلاوت آیات قرآن، تزکیه و تعلیم محورهای تربیت اسلامی است.
- آرش آبایی مطرح کرد: لزوم و توجه فراگیری آموزه‌ها و احکام دینی در دین یهودیت
- انجمن آموزه‌های اسلامی لبنان تجربه موفق تربیت دینی
- جرج آنتوان حسکور: خانواده نخستین نهاد تعمیق باورهای ایمانی در جامعه است
- محسن اصغری نکاح: خانواده، راهکار مؤثر برای تربیت جنسی متناسب با آموزه‌های تربیتی ادیان ابراهیمی است.
- آیت الله اعرافی در افتتاحیه کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی: نیمی از جمعیت بشر تحت چتر ادیان ابراهیمی قرار دارند.
- دکتر محمد مهدی طهرانچی مطرح کرد: بیان مراتب خلقت انسان در قرآن کریم با نگاه تربیتی
- حمیدرضا آیت‌اللهی: حافظه محوری در حوزه تعلیم و تربیت باید جای خود را به مهارت محوری دهد
- بهنام مرادیان: از دست دادن میراث دینی از پیامدهای جهان مجازی است.
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: رسالت ما، شناخت درست مبانی و اصول تربيت اسلامی است.
- عضو هیئت رئیسه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: باید بین ادیان توحیدی ارتباطی سازنده و قوی برقرار شود.
- استاد دانشگاه کاتولیک پاریس: همایش‌های ادیانی آستان قدس رضوی یک گام بزرگ تبلیغی در عرصه بین‌المللی است.
- علی سروری مجد مطرح کرد، ارسال 230 مقاله به دبیرخانه نخستین کنفرانس بین‌المللی «تربیت دینی در ادیان ابراهیمی»
- آیت الله اعرافی: برگزاری همایش تربیت دینی باید تلنگر به کارهای زمین مانده باشد.
- کارشناس مذهبی واتیکان: مبارزه کردن با جهالت از اهداف مشترک دانشگاه‌های کاتولیک و اسلامی است.
- کاردینال هنری دولهوک تبیین کرد: مراحل تربیت روحانیون و پدران دینی
- کاردینال روبرت لوگال تشریح کرد: انتقال ایمان و عقیده از طریق شعر و موسیقی.
- حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی تشریح کرد: «الگو دهی» یکی از روش‌های مهم اسلام برای تربیت.
- سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی برگزار شد.
- محمد مهدی طهرانچی: تربیت دینی با بهره‌مندی از منابع وحی محقق می‌شود.
- آیت الله محمد هادی عبدخدایی: عدالت و مهرورزی محور تربیت اسلامی است.
- کاردینال ونسانفلوردی: برای تعلیم و تربیت باید به دنبال مقتضیات زمان بود.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سومین پیش نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی تربیت دینی در ادیان برگزار می‌شود.