نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/02/15     ساعت:   21:56:54
بازدید:   615
 
 
با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی و سازمان کتابخانه‌ها موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی کتاب فرمان‌های آستان قدس رضوی در دوره صفویه معرفی و رونمایی شد.

کتاب «فرمان‌های آستان قدس رضوی در دوره صفویه» با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی و سازمان کتابخانه‌ها موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی بنیاد معرفی و رونمایی شد.


در این جلسه که با حضور جمعی از استادان نسخه‌شناس و پژوهشگران نسخ خطی برگزار شد، عمادالدین شیخ الحکمایی پژوهشگر مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران گفت: ارزش‌های نهفته در اسناد و داده‌های اطلاعاتی آن بسیار قابل اعتمادتر از اطلاعات تاریخی است که می‌توان به آن استناد کرد. 
وی با اشاره به برخی پژوهش‌های انجام شده در مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این مرکز در بسیاری موارد پژوهشی، نسبت به دیگر مراکز اسنادی معتبر کشور حرفه‌ای‌تر اقدام کرده است.
این استاد دانشگاه تمرکز در ایجاد نسخه‌های دیجیتال و پایگاه‌های مطالعاتی اسناد را راهکاری برای استفاده پژوهشگران دیگر مناطق کشور و سطح بین الملل عنوان کرد که می‌تواند در پژوهش‌ها به عنوان مستندات علمی مورد استفاده قرار گیرد. 
حمیده شهیدی نویسنده اثر «فرمان‌های آستان قدس رضوی در دوره صفویه»  نیز در این جلسه ضمن اشاره به روش تحقیق و پژوهش و گردآوری اسناد این اثر گفت: با مطالعه و بررسی اسناد دوران حکومت صفویه این نتیجه را در بر دارد که این حکومت دارای تشکیلات منسجم اداری و دیوانی بوده است.
وی تصریح کرد: اسناد مرتبط با آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی شیعه در حکومت صفویه دارای محتوای اجتماعی است.
این پژوهشگر ادامه داد: حدود 69 هزار برگ سند از تشکیلات اداری آستان قدس در صفویه داریم که از این تعداد 104 سند منتخب شده در مستندات این کتاب مورد استفاده قرار گرفته است.
سید محسن ناجی نصر آبادی پژوهشگر و مسئول دفتر همکاریی‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در ادامه این جلسه ضمن برشمردن دستاوردهای همکاری‌های این دو سازمان در زمینه‌های پژوهشی بر روند همکاری‌ها تأکید کرد. 
وی با اشاره به ظرفیت‌های پژوهشی سازمان کتابخانه‌ها و حضور پژوهشگران این بخش، همکاری‌های دوجانبه سازمانی را زمینه‌ساز به ثمر نشاندن موضوعات پژوهشی متعدد عنوان کرد.