نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/03/04     ساعت:   13:22:00
بازدید:   731
 
 
نشست علمی «ضرورت رویکردهای جهانی در پژوهش‌های قرآنی و الزامات آن» برگزار شد.

در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران، نشست علمی «ضرورت رویکردهای جهانی در پژوهش‌های قرآنی و الزامات آن» برگزار شد.


دومین نشست علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با عنوان «ضرورت رویکردهای جهانی در پژوهش‌های قرآنی و الزامات آن» به همت نمایندگی قم بنیاد در محل بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران برگزار شد.

حجت الاسلام دکتر علی راد مسئول نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم با اشاره به مفاهیم عنوان نشست، گفت: اولین مفهوم ضرورت است و مقصود از ضرورت، لزوم وجوب و الزام است.

وی افزود: امری که ما ناگزیر از آن باشیم و فوریت داشته و برای ما لازم و مهم باشد، امر ضروری است و آنچه از این جنس باشد به آن ضرورت می‌گویند.

دکتر راد درباره دومین مفهوم اظهار داشت: دومین مفهوم رویکرد جهانی می‌باشد که مقصود از آن نگاه به وضعیت انسان و جوامع انسانی، نیازها و اقتضائات، چالش‌ها و مسائل انسان و جوامع انسانی در دوره معاصر است.

راد تصریح کرد: سومین مفهوم، پژوهش‌های قرآنی است که در این نشست، مقصود ما از پژوهش‌های قرآنی یک مفهوم عام است که شامل فهم و تفسیر قرآن، علوم قرآنی و تمامی مطالعات قرآنی است که فهم قرآن را موضوع و هدف خود قرار می‌دهد.

مسئول نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی چهارمین مفهوم را الزامات برشمرد و افزود: مقصود ما در عنوان این نشست،بایسته‌ها و لوازم و اقتضائات ضروری برای تحقق هدف است.

این استاد دانشگاه گفت: محور دوم مبانی نظری این بحث است. مهم‌ترین مبانی نظری در ضرورت رویکرد جهانی را در چندین محور می‌توان بیان کرد؛ نخست جایگاه خود قرآن کریم است. قرآن کتابی جهانی است، مخاطب قرآن انسان است و قرآن انسان را خطاب قرار می دهد.

وی تصریح کرد: قرآن به لحاظ غایت وهدف کتابی جهانی است. دوم مبانی نبوت خاتم الانبیاء محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) است و نبوت جهانی است.

دکتر راد سومین محور مبانی بحث را ضرورت رویکرد جهانی در مطالعات و پژوهش های قرآنی انسان معاصر دانست و در ادامه نکات و تحلیل‌هایی به حاضران نشست عرضه داشت.

گفتنی است از دیگر برنامههای بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران، برگزاری نشست علمی جایگاه و کارآمدی کتاب «المعجم فی فقه اللغة القرآن و سرّ بلاغته»، برپایی غرفه نمایش آثار در بخش مجوعه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی و نیز میز پاسخگویی به شبهات سیره رضوی بود که توسط نمایندگی قم بنیاد به انجام رسید.