نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/03/13     ساعت:   17:22:55
بازدید:   942
 
 
بازدید امام جمعه موقت نجف آباد اصفهان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

حجت الاسلام حیدر علی ایوبی امام جمعه موقت نجف آباد اصفهان از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کرد و از نزدیک با فعالیت‌های این مرکز آشنا شد.


حجت الاسلام ایوبی، مدیر حوزه علمیه جامعة المنتظر نجف آباد در دیدار با مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، گفت: در حوزه علمیه‌ای که فعالیت داریم، سیصد طلبه مشغول به تحصیل هستند و خیلی مشتاقیم که افزون بر درس‌های متعارف حوزوی، به ویژه در حوزۀ قرآن و حدیث، کاری پژوهشی نو به آن‌ها ارائه کنیم.

وی افزود: بنابراین قصد داریم که در یک ماه یا 40 روز از تابستان، کلاس‌هایی برگزار کنیم و در این راه بنیاد پژوهش‌های اسلامی با تجربۀ چندین ساله‌ای که دارد، می‌تواند در تدوین موضوعات و عناوین و تولید و عرضه محتوا کمک شایانی بکند.

ایوبی با اشاره به اینکه شمار زیادی از طلبه‌های سطح پنج و شش تا دروس خارج، اشتیاق فراگیری معارف اسلامی را در حوزه‌های گوناگون دارند، تصریح کرد: برگزاری کلاس‌های جنبی علمی در هنگام تحصیل به طلاب کمک می‌کند که پس از فارغ‌التحصیلی با دست پر به لحاظ علمی، وارد مراکز پژوهشی کشور شوند و در آنجا حرف‌های تازه‌ای برای گفتن داشته باشند.

در ادامه این بازدید، حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، گزارشی از فعالیت‌های این مرکز ارائه کرد و اظهار داشت: در بنیاد، آثاری فاخر با موضوع فرهنگ و سیره رضوی تولید شده است؛ در این آثار افزون بر بحث‌های شخصیت امام رضا(علیه السلام) و تاریخ و جغرافیای زندگانی آن امام همام، درباره جلوه‌های تفسیری شخصیت علمی ایشان نیز پژوهش‌هایی انجام شده است با توجه به اینکه حضرت رضا(علیه السلام) در تفسیر آیاتی که بعضاً در کتاب‌ها درست تفسیر نشده است، بیانات ویژه‌ای دارند و در رفع متشابهات سخنان علمی و تأثیرگذاری بیان فرموده‌اند.

وی ادامه داد: در بحث سیره تفسیری امام رضا(علیه السلام)، سیره تمدنی آن حضرت و نیز، سیرۀ اخلاقی و اجتماعی ایشان، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، مدارس تابستانی رضوی را تدارک دیده است که در مراکز استان‌ها برگزار خواهد شد و این می‌تواند یکی از باب‌های همکاری با مدرسه علمیه باشد.

دکتر مرویان حسینی تصریح کرد: در این زمینه منابع علمی خوبی داریم و محققان و مؤلفان مطرحی با ما همکاری دارند.

وی اظهار داشت: در ایام دهه کرامت، همچنان که دیگر بخش‌های آستان قدس رضوی فعالیت‌های ترویجی مرتبط با حضرت رضا(علیه السلام) برگزار می‌کنند، بنیاد بنابر رسالتش، نشست‌های علمی تخصصی که به معرفی شخصیت علمی امام رضا(علیه السلام) اختصاص دارد، ویژه نخبگان علمی و طلاب و دانشجویان، برگزار می‌کند که تجلی عالم آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) بودن آن حضرت است.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: با توجه به مأموریت‌های بنیاد، ترجیح می‌دهیم بحث‌های قرآنی و غیر قرآنی مرتبط با امام رضا(علیه السلام) را بیشتر جلوه دهیم. اگرچه که در این حوزه‌ها کتاب‌های فاخری همچون المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته در این مرکز تألیف شده است و به تازگی شاهد رونمایی و معرفی آن در محافل علمی کشور هندوستان خواهیم. همچنین دورۀ نصوص فی علوم القرآن و دیگر آثار این مرکز، شهرتی جهانی دارد و همواره مورد توجه دانشگاه‌ها و مراکز علمی جهان اسلام بوده است.

در بخش دیگری از این بازدید، دکتر امیر سلمانی رحیمی، مسئول همکاری‌های علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اظهار داشت: بنیاد در قالب‌های پژوهشی، تألیف، ترجمه و تصحیح با موضوعات معارف اسلامی و شیعی آثاری را در اختیار علاقمندان قرار داده است.

وی تصریح کرد: این مرکز از ابتدای تأسیس تاکنون موفق شده است بیش از 2 هزار عنوان کتاب را در 4 هزار جلد اثر منتشر و روانه بازار نشر کند. «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته» یکی از آثاری است که تا کنون  38 جلد از آن به چاپ رسیده است و پیش بینی شده تا 60 جلد نیز تولید شود.

سلمانی رحیمی ادامه داد: موضوعات کلامی در مباحث تفسیر نیز از دیگر آثاری است که توسط پژوهشگران این مرکز به چاپ رسیده است و همچنین موضوعات قرآن و معارف، فرهنگ و سیره رضوی از دیگر پژوهشهای این مرکز به شمار می‌رود.