نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1398/04/08     ساعت:   17:10:39
بازدید:   616
 
 
آیت‌الله علوی بروجردی تأکید کرد، لزوم احیای کتب انساب توسط پژوهشگران و محققان در راستای شناسایی سادات

آیت‌الله علوی بروجردی با بیان اینکه اقدامات علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی در راستای شناسایی سادات پراکنده در سطح کشور و جهان قابل تقدیر است، تأکید کرد: احیای کتب انساب توسط پژوهشگران و محققان در شناسایی سادات تأثیر فراوانی دارد.


آیت‌الله سید محمد جواد علوی بروجردی در حاشیه برگزاری همایش مطالعات فرهنگی- اجتماعی سادات در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با بیان اینکه نخستین اثر عمده تحقیق و پژوهش محور نسب‌شناسی و سادات پژوهی شناسایی و شناخت ذریه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در مملکت خودمان است، اظهار کرد: این انتساب به اهل‌بیت(علیهم السلام) موضوعیت دارد و بر همین اساس روایات بسیاری بر بزرگداشت، تکریم و احترام سادات تأکید دارند.

این استاد درس خارج فقه با تأکید بر اینکه بقاع وجود مقدس حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از وجود حضرت صدیقه کبری(سلام الله علیها) و حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) است، گفت: حضور سادات بزرگوار در میان مردم  یک پیوند بین مردم و خاندان عترت ایجاد کرده است و علاوه‌ بر این سادات بزرگوار با ازدواج در جامعه ایران جا گرفته‌اند؛ حتی نمونه این پیوند را ما در میان سادات اهل تسنن در کردستان هم شاهد هستیم.

آیت‌الله علوی بروجردی ضمن بیان این مطلب که سادات در دوران خلفاء به خصوص بنی امیه و بنی عباس به دلیل فشارهای بی‌امان به ایران برخی به کشورهای دیگر مهاجرت کردند، عنوان کرد: اکنون باید سادات پراکنده در سطح دنیا از سوی محققان و پژوهشگران با شیوه‌های تأثیرگذار از طریق کتب انساب، نسب‌نامه یا اشتهار شناسایی شوند و مهر سیادت بر شناسنامه ‌آن‌ها زده شود.

وی با اشاره به این موضوع که فعالیت‌ها و اقدامات علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در راستای شناسایی سادات پراکنده در سطح کشور و جهان قابل تقدیر است؛ ولی کافی نیست، تصریح کرد: اکنون تعدادی از کتاب‌های انساب چاپ شده، ولی بسیاری از کتاب‌های انساب هنوز در قالب نسخ خطی هستن و به چاپ نرسیده است و با تحقیق و پژوهش بر روی این کتاب‌ها، باید این کتاب‌ها احیاء و از این طریق بخشی از طبقات سادات شناسایی شوند.

به گفته این عالم برجسته شیعه، دسته‌های خاصی از سادات دارای نسب‌نامه مرتب هستند؛ ولی عده‌ای از سادات به دلیل اینکه کمی بی‌توجهی نسبت به این موضوع از سوی محققان صورت گرفته از نسب‌نامه مرتب برخوردار نیستند و نقابت سادات در ایران از بین رفته است.

این عالم برجسته مکتب شیعه خاطرنشان کرد: طبق احکام فقهی دادن صدقه و زکات به سادات حرام است؛ لذا توجه بر احکام فقهی سادات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که افرادی که انتساب به اهل بیت(علیهم السلام) دارند باید شناسایی و شناخته شوند تا بتوانیم در قبال آن‌ها بر دستورات فقهی عمل کنیم.