نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/05/09     ساعت:   17:10:49
بازدید:   477
 
 
وبینار حج ابراهیمی در قرآن

وبینار «حج ابراهیمی در قرآن» با مشارکت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سازمان فرهنگی، بعثه مقام معظم رهبری و به همت مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران به زبان اردو برگزار شد.


وبینار «حج ابراهیمی در قرآن» با مشارکت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سازمان فرهنگی، بعثه مقام معظم رهبری و به همت مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران به زبان اردو برگزار شد.

در این وبینار، اساتید و میهمانانی از داخل و خارج کشور پیرامون موضوعات «حج و برائت از مشرکین» و «حج و تاثیرات روابط بین‌المللی آن در تمدن‌سازی» به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی پور نماینده مقام معظم رهبری در دهلی‌نو، حجت‌الاسلام والمسلمین سید متین علی شاه قادری رییس علماء اهل سنت و متصوفه هند، امیرعلی زینعلی مدیر سابق شبکه سحر اردو زبان صدا و سیما، رباب زیدی رییس حوزه علمیه الزهرا لکنهود هندوستان و برگزیده سال جاری جایزه جهانی گوهرشاد، شیخ علی هادی زیدی محقق و مبلغ از کشور تانزانیا و مدیحه رسول محقق و نماینده سابق پارلمان از سخنرانان این وبینار تخصصی بودند.

غلامرضا کحلکی پژوهشگر روابط بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، در این وبینار به تبیین موضوع «ارتباطات و تاثیر آن بر تمدن‌سازی و ابعاد تمدنی حج» پرداخت و با بیان اینکه حج ابعاد عظیمی دارد که می‌شود از مباحث مختلف معنوی به آن پرداخت، ابراز کرد: رسانه‌ها به مخاطبان خود تصویری را ارائه می‌دهند که مخاطب ناخواسته تحت تاثیر آن تصاویر قرار می‌گیرند؛ این رسانه‌ها هستند که به مخاطبان می‌گویند به چه چیز فکر کنند.

کحلکی ادامه داد: متاسفانه جامعه بین‌المللی مسلمانان با توجه به تاثیر و تصویری که تبلیغات ارائه می‌دهد، غایت و هدف متحد بودن را فراموش کرده‌ است. امر مقدس توحیدی موضوعی مشترک و یکسان بین تمام جوامع مسلمان است اما رسانه و قدرت‌هایی همچون آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی از بین بردن همبستگی جامعه پیرامونی مسلمانان هستند.

وی خاطر نشان کرد: رسانه موجب شده است جامعه مسلمان که می‌تواند به عنوان جمعیت اول جهان شناخته شود، از هم فاصله بگیرند و این غایت یکسان نتواند به هم نزدیک شوند.

این پژوهشگر با بیان اینکه رخداد حج و وقایعی همانند اربعین و پدیده زیارت تاثیر خنثی کننده‌ای بر عملکرد رسانه‌ای داشته است، گفت: این رخداد به لحاظ تمدنی توانسته جامعه مسلمانان را به هم نزدیک کند.

وی تصریح کرد: واقعه حج حس وابستگی و محبت درونی بین مسلمانان را افزایش می‎دهد و این پدیده تعلق به همه جامعه مسلمانان دارد. رخداد حج یک قدرت نرم را برای جامعه مسلمانان ایجاد کرده است که بسیار ارزشمند است.

کحلکی ادامه داد: متاسفانه کشور عربستان نتوانسته نقش میزبانی خود را به درستی ایفا کند و جامعه جهانی مسلمانان هنوز فاجعه منا و کشته‌شدگان این واقعه را از یاد نبرده است. 

لازم به ذکر است، 4 وبینار دیگر با همین موضوع به زبان‌های انگلیسی، ملایو، فرانسه و ترکی و همچنین یک وبینار با موضوع «الحج  و الإخوه الإسلامیه» به زبان عربی برگزار خواهد شد.