نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/10/15     ساعت:   13:19:13
بازدید:   922
 
 
زیارت پلی بین عبد و معبود است

مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: زیارت بخشی از عبادت و توسل به امام معصوم(ع) و در واقع پلی بین عبد و معبود است.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین رضا وطن دوست در جمع گروهی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر اصفهان، که به منظور بازدید از بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در این مرکز علمی- پژوهشی گرد هم آمده بودند، عنوان کرد: در روایات و احادیث ائمه معصومین(ع)، برای زیارت امام رضا(ع)، آداب و پاداش­ های فراوانی ذکر شده است.
وی تصریح کرد: امروزه متاسفانه برخی از گروه‌های افراطی و یا تکفیری زیارت را نوعی شرک می پندارند. اما ما در فرایند زیارت، هنگامی که به محضر امامی مشرف می شویم، آداب و دستورالعمل هایی داریم که در صورت رعایت آن ها به خدا و یکتا پرستی پیوند می خوریم.
وطن دوست، با بیان اینکه شرک معنا ندارد، اظهار کرد: اگر به هر امام معصومی درود می فرستیم به خاطر این است که آنان ولی الله و حجت خدا هستند به همین منظور در مقابل آنان عرض ادب و ارادت می کنیم.
وی به آداب زیارت امام رضا(ع) اشاره و عنوان کرد: هنگام ورود  به بارگاه منور رضوی، گفتن 34 مرتبه الله اکبر، به جا آوردن سجده شکر به خاطر توفیق زیارت امام رئوف(ع)، قرائت دو رکعت نماز زیارت، وارد شدن از سمت قبله و.... از جمله آداب زیارت است که در صورت انجام آن­ها ما را با زیارت و توسل پیوند می‌دهد.
مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، افزود: آداب زیارت امام رضا(ع) را می توان به سه بخش قبل، حین و بعد از تشرف تقسیم کرد. اگر این آداب رعایت شود زیارت ما مورد قبول خدا قرار می گیرد. وی خاطرنشان کرد: در احادیثی از پیامبر خدا(ع) و ائمه اطهار(ع) به برخی از ثمرات زیارت اشاره شده است که پاک شدن گناهان، واجب شدن بهشت، تولدی دوباره و... از جمله آن­هاست.
این پژوهشگر ادامه داد: یکی از این آداب قبل از تشرف، این است که انسان باید از کسانی‌که حقی بر گردنش دارند حلالیت بطلبند، در غیر این صورت زیارتش مخدوش است.
وی به آداب حین تشرف، اشاره و اظهار کرد: در دستورات قرآنی ما آمده است، در محضر پیامبر خدا(ع) حق ندارید صدایتان را بلند کنید. بلند صحبت کردن هتک حرمت است این تکلیف در زمان حیات و رحلت ایشان است. این حکم همچنین شامل حال تمام معصومین و هر کس که دارای مقام عصمت است، می شود.
وطن دوست گفت: یکی از ثمرات و برکات زیارت، پس از تشرف، پاک شدن از گناهان است، ما باید این پاکی و طاهر شدن را تا پایان عمر حفظ کنیم.
گفتنی است؛ گروهی 80 نفره از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر اصفهان در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی حضور یافته و از نزدیک با این مرکز علمی- پژوهشی آشنا شدند.