نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1398/07/04     ساعت:   16:59:38
بازدید:   657
 
 
حجت‌الاسلام محمد علی ملکی:امام سجاد(ع) در قالب صحیفه سجادیه معارف دینی را نشر داد

پژوهشگر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: امام سجاد(ع) در قالب دعا و صحیفه سجادیه معارف دینی را برای مردم نشر دادند.


به گزارش روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام محمد علی ملکی در ویژه برنامه روز شهادت امام زین‌العابدین (ع) که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: سیره و سبک زندگی امام سجاد(ع) می‌تواند در زندگی اجتماعی، سیاسی و اخلاقی ما الگو و اسوه باشد.
وی با اشاره به دوارن به امامت رسیدن امام سجاد(ع) گفت: دوران به امامت رسیدن این امام بزرگوار، یکى از پراختناق‌ترین دوران‌هاى تاریخ اسلام به شمار مى‌آید. شیعه در این برهه، هم از بعد اعتقادى و هم سیاسى در شرایط بسیار سختى به سر مى‌برد و تشکیلات و انسجام آن فروپاشیده و در آستانه انقراض قرار گرفته بود.
این پژوهشگر تصریح کرد:  امام سجاد(ع) با بهره‌گیرى از اصل «تقیه»، هستى و دوام شیعه را حفظ کردند و در پوشش آن، جامعه شیعى را رهبرى کردند. از جمله کارهاى بسیار مهمى که آن حضرت در راستاى حفظ و رهبرى جامعه شیعى انجام دادند، موضع‌گیرى‌هاى بجا و بموقع ایشان در برابر قیام‌ها و شورش‌ها و نیز مواضع آن بزرگوار در قبال عملکرد حکام اموى عصر خویش بود.
وی افزود: در این دوران که بدعت‌ها در دین رایج شده بود، امام سجاد(ع) نمی‌توانستند آزادانه معارف دینی را برای مردم تبیین و نشر دهند از این رو در قالب دعا معارف دینی را برای مردم بیان کردند؛ کتاب شریف «صحیفه سجادیه» صرفا کتاب دعا نیست بلکه دربردارنده معارف دینی است که برای آیندگان ذخیره شده است.
حجت‌الاسلام ملکی ادامه داد: حضرت امام سجاد(ع) را می‌توان احیاگر فقه و علوم آل محمد(ص) و زمینه‌ساز و در واقع بنیان گذار مراکز علمی و مکاتب فرهنگی و فکری شیعه دانست.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) پاسدار انقلاب حسینی بود، گفت: این امام بزرگوار و حضرت زینب(س) با اسارتشان دین اسلام را احیا کردند و اگر این بزرگواران نبودند دین به فراموشی سپرده می‌شد.