نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/07/06     ساعت:   15:49:47
بازدید:   692
 
 
حجت‌الاسلام مهدی مردانی(گلستانی)؛ رسیدن به مرجعیت علمی در زمینه «فرهنگ و معارف رضوی» چشم انداز پژوهشکده اسلامی است

حجت‌الاسلام مهدی مردانی(گلستانی) در نشست خبری که صبح شنبه مورخ 6 مهر 1398 با حضور اصحاب رسانه در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین فرایندها، فعالیتها و نحوه جذب اعضای هیئت علمی پژوهشکده علوم اسلامی پرداخت و عنوان کرد: این پژوهشکده از سال 1375 از سوی شورای گسترش آموزش عالی مجوز قطعی را دریافت کرد اما فعالیت جدی خود از سال 96 آغاز و نخستین فراخوان جذب هیئت علمی را در شهریور ماه 1397 منتشر کرد.


سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه فرهنگ و معارف رضوی از اهداف بلند مدت و چشم اندازهای این پژوهشکده است. وی خاطر نشان کرد: این پژوهشکده در 5 محور کلان، مطالعات خود را آغاز کرده است که امام رضا(ع)، زیارت، وقف و نذر، آستان قدس رضوی و انقلاب اسلامی از جمله آنهاست.

این مقام مسئول جهت‌گیری و تمرکز  پژوهشکده علوم اسلامی را بر موضوع فرهنگ و معارف رضوی دانست و ادامه داد: از جمله موضوعاتی که در خصوص فرهنگ رضوی باید مورد توجه قرار گیرد، ادب، هنر و معماری اسلامی است و موضوعاتی نظیر: فقه، قرآن و حدیث و علوم تربیتی در بخش معارف رضوی مورد اهتمام می باشد.

وی افزود: پژوهشکده علوم اسلامی دارای سه گروه پژوهشی با عناوین: گروه فرهنگ، ادب و تمدن اسلامی، گروه تحقیقات علوم قرآنی و فقه جعفری و گروه تصحیح و ترجمه متون اسلامی است و اهدافی همچون گسترش فرهنگ اهل بیت(ع)، تولید و ترویج علوم اسلامی، تربیت و توانمند سازی پژوهشگران نخبه را دنبال می‌کند.

سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی با بیان اینکه سالانه صدها هزار زائر به بارگاه نورانی ثامن الحجج (ع) مشرف می‌شوند و مبلغان بی‌شماری در راستای ترویج معارف رضوی مشغول به فعالیت هستند، گفت: این فعالیت‌ها نیاز به پشتوانه فکری و علمی دارند که رسالت این پژوهشکده تامین نیازهای فکری و پاسخگویی به شبهان دینی زائران است.

وی با بیان اینکه این پژوهشکده در حال حاضر در مرحله جذب نخبگان جوان است، گفت: مجوز اولیه جذب نفر 12 است که تاکنون از این تعداد 5 نفر جذب شده است و در حال جذب 7 نفر دیگر هستیم.

حجت‌الاسلام مردانی(گلستانی) به شرایط جذب اعضای هیئت علمی در فراخوان بهمن 1397 اشاره و خاطر نشان کرد: فرایند جذب هیئت علمی پژوهشی  برای هر دو جنسیت برادران و خواهران در حال انجام است و در حال حاضر از 80 متقاضی جذب، 40 نفر به مرحله مصاحبه راه یافتند.

این مقام مسئول با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این پژوهشکده گفت: از آنجایی که در آغاز راه هستیم، تمرکز این پژوهشکده به دنبال کارهای زیر ساختی بوده است که در همین راستا، مهم ترین بحث، تدوین  اساسنامه پژوهشکده است.

وی افزود: به همین منظور، جلسات متعددی با اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شده است و پیش‌نویس اساسنامه این پژوهشکده آماده شده که پس از تصویب در هیئت امنا برای اخذ مجوز وزارت علوم، اقدام خواهد شد.

دکتر مردانی(گلستانی) گام دیگر فعالیتهای پژوهشکده را موضوع‌شناسی پژوهشی برشمرد و گفت: با مشورت با اساتید به چند موضوع محوری در پژوهش رسیده ایم که این موضوعات دست مایه اولیه ما برای پژوهش است و قطعا باید این مسیر مطالعاتی را ادامه دهیم تا به موضوعات کاربردی و مورد نیاز جامعه برسیم.

این مقام مسئول ادامه داد: خروجی پژوهش‌های انجام شده در این پژوهشکده، در قالب کتاب، مقالات و برگزاری کنفرانس، سمینار و‌ نشست‌های علمی به مخاطبان ارائه خواهد شد.