نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1398/07/13     ساعت:   17:55:57
بازدید:   552
 
 
با همکاری بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد: ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی

ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با تاکید بر الگوی دینی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و نقد الگوهای غربی در مشهد مقدس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، به همت مجمع عالی علوم انسانی اسلامی صدرا و با همکاری بنیاد پژوهش های اسلامی، نخستین نشست جامعه شناسی اسلامی که در چارچوب  سلسله جلسات اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی برگزار می شد، در مشهد تشکیل گردید. حجت الاسلام رضا غلامی، رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در ابتدای این مراسم اظهار کرد: نزدیک 10 سال از تولد گفتمان علوم انسانی اسلامی گذشته و در این مدت تلاش های بسیاری برای بسط و تعمیق علوم انسانی با همت اساتید حوزه و دانشگاه صورت گرفته است. 
وی با بیان اینکه در این نشست‌ها نقدهای خوبی به علوم انسانی اسلامی وارد شده که برای اساتید و پژوهشگران مفید و سازنده است، افزود: علوم انسانی اسلامی حیات خود را وابسته به نقد می داند و قدردان تلاش منتقدین خود نیز هست، اما در کنار نقدهای عالمانه و دقیق همچنان بدفهمی ها و داوری های سیاست زده درخصوص علوم انسانی به چشم می خورد که در غالب موارد، تریبون های مهمی را به خود اختصاص داده است.
حجت الاسلام غلامی بیان کرد: هرچند نظریه های گوناگونی در رابطه با فلسفه علم انسانی اسلامی وجود دارد، اما در کمتر نظریه ای جایگاه موثر علوم انسانی و روش شناسی متداول در نظر گرفته شده است.
رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی تاکید کرد: متاسفانه علوم انسانی سکولار در چند دهه اخیر به تابو تبدیل شده و اساتید و دانشجویان زیادی بخاطر نقد، مجازات کرده است.
وی گفت: در جامعه ای که بیش از 90 درصد آن مسلمان هستند، نه تنها مسلط کردن علومی که در تعارض با جهان بینی الهی است قابل قبول نیست بلکه محروم کردن مسلمانان از تعالیم اجتماعی اسلام که بخش زیادی از آن به اتکا وحی، آموزه های منحصر به فردی آن است توجیه پذیر  نیست.
حجت الاسلام غلامی اظهار کرد: یکی دیگر از نقش های کلیدی تعالیم اسلامی در علوم انسانی، شناخت عمیق مسائل و آسیب های اجتماعی در جوامعی است که شاکله اصلی آن را باورها و سنت های دینی تشکیل می دهد.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط امروز که صحبت از درک و پاسخگویی به مسایل انسانی و اجتماعی است، ضعف ها و ناکامی های علوم انسانی و اجتماعی سکولار در این عرصه مورد اذعان دانشمندان علوم انسانی در غرب نیز هست. 
حجت الاسلام غلامی بر پیشتازی جامه شناسی به دلیل نقش کلیدی آن در علوم انسانی تاکید کرده و ضمن اشاره به اهمیت آن نسبت به سایر رشته ها گفت: نهال جامعه شناسی اسلامی رشد کرده، اما به نظر می رسد کمتر از ظرفیت و استعداد واقعی جامعه شناسی اسلامی برخوردار بوده؛ اما نکته حائز اهمیت برای رشد آن، نوآوری و نظریه پردازی است که متاسفانه نارس باقی مانده است.