نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/11/02     ساعت:   11:16:27
بازدید:   744
 
 
نشست تخصصی کتابخوان با موضوع «اقتصاد مقاومتی» برگزار شد

نشست تخصصی کتابخوان با موضوع «اقتصاد مقاومتی» با همکاری مشترک بنیاد پژوهش ­های اسلامی آستان قدس رضوی و اداره کل کتابخانه­ های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.


به گزارش آستان نیوز، این مراسم با حضور نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی؛ دکتر حسین زاده بحرینی و جمعی از محققان، پژوهشگران و نویسندگان در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
مدیر کل کتابخانه‌ های عمومی خراسان رضوی در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یک موضوع ملی است، عنوان کرد: نهاد کتابخانه­ های عمومی کشور همانند سایر دستگاه­ ها، با توجه به رسالت فرهنگی که دارند به این موضوع، ورود پیدا کرده است و در طول سال برنامه های مختلفی را اجرا کرده است.
حسین اکبری اظهار کرد: یکی از این برنامه­ ها برگزاری نشست­های تخصصی کتابخوان است. در این نشست­ ها تاکید بر این است که آثار و تالیفات خوبی معرفی شود و مردم هر چه بیشتر به مطالعه و کتاب خواندن ترغیب و تشویق شوند.
وی با بیان اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی از محوری ترین بخش های روز جامعه است، افزود: در تفاهم نامه همکاری مشترک نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، فعالیت های خوبی صورت گرفته است و با توجه به این نکته که شهر مشهد مقدس در سال میلادی جدید به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است، تمام فعالیت های ما باید بر اساس ترویج سیره رضوی باشد و یکی از شئونات اقدامات این نهاد متاثر از این موضوع است.
اکبری با اشاره به اهداف برگزاری این نشست، گفت: نشست تخصصی کتابخوان با موضوع «اقتصاد مقاومتی» و به منظور افزایش و توسعه کتابخوانی و مطالعه در استان و همچنین در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست، به ارائه گزارش هایی از فعالیت های این مرکز، در راستای اقتصاد مقاومتی پرداخت و تصریح کرد: در رابطه با موضوع اقتصاد مقاومتی هم در گذشته و هم در حال، آثار و تالیفات گران­سنگی در این مرکز علمی، پژوهشی، تالیف و عرضه شده است.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار، ابراز کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی، در سال های اخیر و در راستای مقابله با تحریم های ناجوانمردانه جبهه استکبار بر علیه ملت و نظام، مطرح و گفتمان سازی شده است، اما متاسفانه در حوزه تحقیق و پژوهش، آن گونه که شایسته است حق مطلب ادا نشده است.
وی افزود: اقتصاد اسلامی جزئی از کل است و اسلام به عنوان یک مکتب و نظام جامع مجموعه ای از آموزه ها و ایدئولوژی هاست که اخلاق، اجتماعیات و اقتصاد را شامل می شود.
شریعتی­ تبار، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به معنی این است که کشور از چنان توانمندی و اقتداری بهره مند شود که در برابر تکان ها و تهدیدهای اقتصادی دنیا متزلزل نشود و بتواند به مقاومت ملت در برابر هجمه های دشمن بینجامد.
وی اضافه کرد: اگر اقتصاد اسلامی با نظریات و تئورهایی که در احادیث و روایات قرآن مطرح شده است، مورد توجه قرار گیرد، تبدیل به اقتصاد مستحکم، درون زا و توانمندی می شود که در برابر تکان های دنیا دچار  هیچ آسیبی نمی شود. اگر به تاریخ بنگریم، متوجه می شویم که هر توطئه ای که امروز نظام استکبار به انقلاب وارد می کند چیز جدیدی نیست و تنها شکل آن تغییر کرده است.
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی،  با اشاره به اینکه مالکیت حقیقی عالم از آن خداست، خاطر نشان کرد: انسان ها امانتدارانی هستند که مالکیتشان قراردادی است. مجموعه ای از بینش ها و باید و نباید­هایی در قرآن و آموزه های اسلام وجود دارد که در صورت عمل کردن به آنها  پایداری اقتصاد مقاومتی تحقق می یابد.
وی افزود: صاحبان قلم و اثر و اندیشه هم لازم است در این زمینه، مسائل را روشن و زیبا برای مردم تبیین کنند. زیرا یکی از وظایف نویسندگان این است که نیازهای جامعه را رصد کرده و در این زمینه فکر و اندیشه را به کار بندند.
شریعتی تبار، به معرفی اثری با عنوان «مجموعه مقالات اقتصاد مقاومتی» پرداخت که به همت  گروه اقتصاد بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و  با اشراف حسن آقا نظری تالیف شده است.
وی افزود: این اثر در بردارنده مجموعه 5 مقاله است که به پاسخ های رهبر معظم انقلاب به 10 پرسش درباره اقتصاد مقاومتی، تبیین ضرورت های نیاز به الگوی اقتصاد مقاومتی در مدیریت اقتصادی کشور و.... می پردازد.