نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1398/08/02     ساعت:   18:37:29
بازدید:   622
 
 
هم‌زمان با ایام دهه پایانی ماه صفر؛ «وبینار بین‎المللی رأفت و محبت در ادیان ابراهیمی» برگزار شد

این وبینار بین‌المللی، با همکاری گروه فرهنگ و سیره رضوی و اداره بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی، مدیر بین‌الملل دانشگاه امام رضا علیه‌السلام، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران و سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی به زبان انگلیسی برگزار شد.


 

به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در این وبینار، اساتید برجسته‌ای از داخل و خارج از کشور حضوری فعال داشته و ارائه بحث کردند. دبیری این وبینار بین‌المللی را دکتر اکبر رسولی، مدیر بین‌الملل دانشگاه امام رضا علیه‌السلام بر عهده داشت. این وبینار بین‌المللی، با حضور دکتر محمود واعظی، رئیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران، مغریک پایکیان، اسقف کلیسای ارمنی لبنان، دکترژوزف کراوس، استاد علوم سیاسی از دانشگاه مساریک کشور جمهوری چک، حجت‌الاسلام دکتر جواد رقوی، معاون پژوهشی جامعه‌المصطفی‌العالمیه مشهد، شاه سید حسنین بقایی، عالم اهل سنت از هندوستان، دکتر محمدحسین محمد پور، پژوهشگر ادیان بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دکتر مرتضی انفرادی، مدیر گروه فرهنگ و سیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دکتر غلامرضا کحلکی، پژوهشگر روابط بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس و دکتر طباطبایی، مسئول گفتگوی ادیان سازمان فرهنگی، برگزار شد.
رسول اکبری استاد ادیان و عرفان دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه برگزاری این وبینار عنوان کرد: سخنرانان در این وبینار از منظرهای علمی مختلفی به موضوع رأفت و محبت نگاه کردند.
وی بابیان اینکه توجه به مفاهیم و ارزش‌های دینی با رویکرد علمی، به نشر عمیق مفاهیم و تثبیت ارزش‌های اخلاقی در جامعه کمک می‌کند، ادامه داد: مهم این است که وقتی از رأفت و محبت سخن به میان می‌آید سرچشمهها و منابع این رأفت و محبت را بشناسیم.
اکبری خاطرنشان کرد: سخنرانان در این جلسه هرکدام به بخشهایی از منابع رأفت و محبت اشاره کردند؛ برخی از آنان به منابع آیات قرآن به‌ویژه آیاتی که به مودت و رحمت بین مؤمنان و صفات رحمانیت خداوند متعال اشاره دارد، استناد کردند و برخی نیز منابع روایی و حدیثی به‌ویژه احادیث رضوی، پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) را منابع و سرچشمه‌های مودت و محبت دانستند.
وی اضافه کرد: منبع دیگر محبت و رأفت، سیره اهل‌بیت (ع) و سبک زندگی رضوی محمدی و اهل‌بیت (ع) مطرح شد و
نگرش کلامی و ابعاد فکری و فلسفی رأفت و محبت از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این وبینار بود.
مدیر بین‌الملل دانشگاه امام رضا (ع) همچنین افزود: صفات رحمانیت، محبت، عفو و بخشش خداوند صفاتی هستند که می‌تواند به لحاظ نظری انعکاس و بازتاب آن در سطح زندگی بشر بیان شود؛ همان‌گونه که خداوند رحمان و رحیم است، نوع بشر نیز به تأسی از آموزه‌های الهی باید از این صفات وام بگیرد.