نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/25     ساعت:   17:32:29
بازدید:   497
 
 
به مناسبت هفته پژوهش؛ جمعی از طلاب مدرسه حضرت مهدی(عج) از بنیاد پژوهش‌های اسلامی بازدید کردند

تعداد 100 نفر از طلاب مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ....


حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مراسم بازدید طلاب مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) از این مرکز، ضمن خوشامدگویی به این گروه از بازدید کنندگان، مدرسه  علمیه حضرت مهدی(عج) را مدرسه‌ای خوش آوازه و امید بخش دانست.

وی به روایتی از امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: امیرالمومنین حضرت علی(ع) در روایتی می فرمایند: اندیشه ها امامان و پیش‌گامان فکرها هستند؛ فکر دل‌ را جهت می‌دهد؛ دلها احساسات آدمی را جهت دهی می کنند و این احساسات هستند که اعضا وجود انسان را حرکت می دهند».

حجت الاسلام مرویان حسینی با بیان اینکه، اندیشه‌ها، انسان را به حرکت در می‌آورد، ادامه داد: پژوهش یعنی اندیشه ها را بالا ببریم و در راستای نیازها، آنها را فعال کنیم.

وی خاطر نشان کرد: دو تالار در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به نام های شیخ طبرسی و شیخ طوسی نام‌گذاری شده است؛ علامه طبرسی دانشمند قرن پنجم و ششم است که با تفسیر «مجمع البیان» شناخته می شود، این تفسیر که محصول 8 قرن پیش است، امتیازی با سایر تفاسیر ادبی و علمی دارد و آن هم این است که این اثر را در عموم کتابخانه های جهان اسلام و حتی در تکفیری‌ترین مجموعه‌های اسلامی که برخوردهای تند و شدیدی به شیعه دارند و شیعه را جزو غلات و گروههای انحرافی می‌دانند، می توان مشاهده کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اخلاق پژوهش در «مجمع البیان» رعایت شده است؛ یعنی مرحوم طبرسی وقتی در بررسی یک لغت یا حدیث و یا تفسیری بیانی را ارائه می‌کند نظرات دیگران را که هم کیش وی نیستند و ولایت را مثل ایشان باور ندارند، مطرح کرده است؛ در عرصه پژوهش باید آراء دیگران را ببینیم تا فرهنگ اهل بیت(ع) جهان‌گیر شود.

 

اخلاق پژوهشی یکی از امتیازات پژوهش مطلوب است

وی در ادامه یکی از امتیازات پژوهش مقبول و مطلوب را اخلاق پژوهشی دانست و اظهار کرد: اخلاق پژوهش به این معنی است که منابع مطالبی را که از جای دیگری برداشتیم بیان کنیم تا حق کسانیکه پیش قدم بودند ضایع نشود.

حجت‌الاسلام مرویان حسینی در ادامه سخنان خود به شخصیت آیت‌الله واعظ زاده خراسانی اشاره کرد و گفت: ایشان چندین سال در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مشغول به کار پژوهشی بودند و تا سن 91 سالگی که دار فانی را وداع گفتند، دست از پژوهش و مطالعه برنداشتند.

وی اثر ارزشمند «المعجم فی فقه الغه القرآن سر بلاغه» را حاصل تلاشهای آیت‌الله واعظ زاده خراسانی برشمرد و افزود: تا کنون 38جلد از کتاب «المعجم» به چاپ رسیده و در نظر داریم تا 60 جلد از این اثر را به چاپ برسانیم.

این مقام مسئول یکی از عوامل ارزشمندی این کتاب در کشورهای مختلف را توجه به آراء دیگران ذکر کرد و گفت: بیه عنوان مثال، برای یک لغت حدود 120 منبع معرفی شده است که از این تعداد 70 منبع از منابع اهل سنت است.

موضوع علم و پژوهش یکی از سرفصل های بیانیه گام دوم انقلاب

وی گفت: یکی از سر فصل‌های هفت‌گانه بیانیه گام دوم انقلاب موضوع علم و پژوهش است و مقام معظم رهبری در این سر فصل تاکید کردند:«عنصر تحقیق و پژوهش باید در همه کارها به عنوان اصل قرار گیرد زیرا اگر تحقیق و پژوهش نباشد نتیجه اش یک جا ایستادن است».

این مقام مسئول خاطر نشان کرد:در جریان پژوهش باید مسائل را بسنجیم و با اساتید مناقشه کنیم، حوزه های علمیه یک امتیاز ویژه دارند و این ویژگی عشق ورزیدن طلبه به استاد و همچنین در عرصه بحث و بررسی به سادگی هر چیزی را نپذیرفتن است.

حجت الاسلام مرویان حسینی با بیان اینکه امروزه حوزه علمیه یک نظام جامع پژوهش است، افزود: تقاضای من از شما طلاب این است که به آموزش پژوهش محور و روحیه و حس پژوهش توجه شود.

وی ابراز کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در کنار سایر مراکز فرهنگی و پژوهشی آستان قدس حدود سی و پنج سال پیش توسط تولیت فقید آیت الله واعظ طبسی راه اندازی شد و تا کنون به همت پژوهشگران و محققان در گروههای مختلف حدود 4 هزار کتاب منتشر شده است.