نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/11/20     ساعت:   09:01:50
بازدید:   2029
 
 
«تقویم قدس رضوی» یک کتاب و کالای فرهنگی است

تقویم قدس رضوی فقط یک سررسید نیست، بلکه یک کتاب و کالای فرهنگی است.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی‌تبار، با بیان این مطلب عنوان کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همه ساله اقدام به تهیه و توزیع تقویم قدس رضوی با ویژگی‌هایی منحصر به فرد از قبیل درج آیات قرآن و احادیثی از ائمه معصومین(ع) با اعراب و ترجمه روان همراه با ذکر ماخذ و نیز پیام‌ها و رهنمودهایی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری، رویدادهای مهم تاریخی و انقلابی و... کرده است.
وی با بیان اینکه، این تقویم همواره مورد توجه بسیاری از مراکز پژوهشی و علمی و جامعه اسلامی و ایرانی قرار گرفته است و علاقه‌مندان بسیاری دارد، اظهار کرد: همزمان با نزدیک شدن ایام پایانی سال و در آستانه فرا رسیدن سال نو، این مرکز تقویم سال 1396 را تهیه و آماده توزیع کرده است.
شریعتی‌تبار در خصوص رویکردهای جدید در چاپ تقویم سال 1396 ابراز کرد:  سالنامه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از سال 1364در قطع رقعی و به تدریج با تغییراتی در طرح صفحات، هم اکنون در قطع وزیری و رقعی با دو جلد گالینگور و سلفون سخت در رنگ‌های متنوع و طراحی زیبا وچشم نواز چاپ می‌شود.
وی با بیان اینکه این تقویم به دلیل انتساب به دستگاه مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) از قداست و شرافت ویژه‌ای برخوردار است، اضافه کرد: از این رو رویکردهای جدیدی در چاپ این تقویم اتخاذ شده است که توجه به نیازهای فرهنگی جامعه در گزینش احادیث و روایات ائمه اطهار(ع) از آن جمله به شمار می‌رود.
وی افزود: هم اکنون تقویم قدس رضوی در شمارگان 150 هزار نسخه تهیه شده و شایسته است این رقم به 500 هزار نسخه افزایش یابد. نگاه ما برای تولید این تقویم، نگاهی اقتصادی نیست بلکه خدمتی فرهنگی در جوار مضجع شریف امام هشتم(ع) است.
شریعتی تبار، تاکید کرد: در این تقویم، ضمن درج مناسبت‌های مهم تاریخی و سیاسی، از آیات قرآن کریم و احادیث ائمه معصومین(ع)، به ویژه فرمایشات امام رضا(ع) استفاده شده و در هر صفحه آیه‌ای از قرآن یا حدیثی از معصومین(ع) با توجه به مناسبت‌ها، رخدادها و حوادث ذکر شده است.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اضافه کرد: همچنین این تقویم در هر روز، روزشمار شمسی، قمری و میلادی، رویدادها و مناسبت‌های گوناگون تاریخی، اوقات شرعی تهران و مشهد و شمار هفته‌ها و روزهای گذشته و مانده تا پایان سال را ذکر می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در تهیه تقویم سال 1396 سعی بر این بوده است تا در به کارگیری آیات و روایات، دقت نظر بیشتری شود. اوقات شرعی در این تقویم، بر اساس محاسبه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بسیار دقیق منعکس شده و نام گذاری ایام هفته، مناسبت‌های فرهنگی با توجه به مصوبات و نگرش‌های شورای فرهنگ عمومی کشور انجام پذیرفته است. تاریخ ولادت و وفات ائمه اطهار(ع) با نظر مشهورترین مورخان ذکر شده است.
شریعتی تبار ادامه داد: در بخش‌های پایانی تقویم نیز در کنار این نظرات، روایات و تاریخ‌های دیگر هم آورده شده است. همه ساله برای تهیه این تقویم از ماه‌های اول سال، کار تهیه و تدوین شروع شده و از مهرماه به تدریج برای انتشار به چاپخانه ارسال می شود.
وی بیان کرد: هم اکنون تقویم قدس رضوی به شهرها و استان‌های مازندران، تهران، ساری، اصفهان، شیراز، قم، تبریز و رشت ارسال می‌شود و نمایندگانی در این نقاط داریم. همچنین این تقویم در فروشگاه‌های انتشارات آستان قدس رضوی (به نشر) نیز عرضه می‌شود.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تاکید کرد: ما از تمام نظرات، انتقادات و پیشنهادات صاحب نظران در راستای ارتقا و افزایش سطح کیفی این تقویم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، استقبال می‌کنیم.