نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/12/21     ساعت:   11:57:32
بازدید:   877
 
 
مرحوم واعظ ‎زاده خراسانی حفظ وحدت را رسالت خود می‎دانست

تولیت آستان قدس رضوی: مرحوم واعظ ‎زاده خراسانی حفظ وحدت را رسالت خود می‎دانست


به گزارش آستان نیوز به نقل از مهر، مراسم نکوداشت مقام علمی آیت الله حاج شیخ محمد واعظ زاده خراسانی در دانشگاه مذاهب اسلامی با حضور چهره‎های برجسته تقریبی برگزار شد.
تولیت آستان قدس رضوی به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم گفت: مرحوم واعظ‎ زاده خراسانی تمام عمرش را در آموختن و تلاش برای حفظ وحدت و امت واحده صرف کرد. بنابراین حق است برای اینکه موضوع با اهمیت وحدت در جمهوری اسلامی مطرح باشد، از شخصیت‎های نقش‎آفرینی مثل ایشان یاد و سلوک آن‎ها تبیین شود. دانش‎آموختگان این عرصه باید بتوانند با پی افکندن پیشینه قوی، پسینه نورانی شکل بدهند.
وی افزود: در درون امت چند عنصر وجود دارد؛ هدف‎دار بودن، عنصر پویایی و حرکت و دارا بودن امام و مقتدای امت. همچنین باید یکپارچگی و هماوردی در امت باشد. اگر چنین چیزی وجود نداشته باشد، مجموعه را به سمت مقصد واحد سوق نمی‎دهد و شتاب امت را برای فتح قله‎ها دچار کندی و مشکل می‎کند. لذا باید به اعتقادات و باورها تأکید کرد. در این بین حتماً لازم است که یک روش ثابت وجود داشته باشد. آنچه که می‎تواند همه ما را به اتصال حبل‎الله سوق دهد، دیدن صف دشمنی‎هاست. ما باید همواره در ذهن خود دشمن را ببینیم.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: آیت الله واعظ زاده خراسانی که از آموختگان و پرورش یافتگان مکتب آیت الله بروجردی بود، از ایشان فقه را آموخته و روش ایشان را دنبال کرده است. در شریعت ما یک سری احکام داریم، یک سری غایات و اهداف. نباید اهداف و غایات شریعت را با مسائل اختلافی که قابل بحث و تقریب است، به خطر بیندازیم. رویکرد همسان‎گرایانه به عنوان رویکردی راهبردی باید همواره مورد توجه همه عرصه‎ها باشد. آنچه که امت اسلامی را تهدید می‎کند، راهبرد مستکبرین است. به بیان دیگر ایجاد تفرقه راهبرد مستکبرین است و ایجاد وحدت برای ما به عنوان راهبرد شناخته می‎شود. بنده در سفری که با مرحوم واعظ زاده خراسانی داشتم، از چهره خستگی‎ناپذیر ایشان متوجه شدم که یکی از رسالت‎های خود را حفظ وحدت و دعوت به توحید و عدالت می‎دانند و دعوت به عدالت و ضدیت با ظلم از مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود، تسنن آمریکایی و تشیع انگلیسی را با هم دیگر استفاده کردند، چون هر دو تخریب‎گر هستند. لازم است که خطرات تفرقه و جدایی تبیین شود و وحدت کلمه همواره مورد تأکید صاحب نظران قرار بگیرد. در رسیدن به غایات شریعت و تمدن اسلامی روزنه‎های امیدبخشی وجود دارد، به ویژه تصور ما این است که در حال حاضر توجه به دین به ویژه اسلام ناب که پرچمدار آن ایران است، رو به گسترش است.