نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/02/19     ساعت:   13:05:30
بازدید:   1736
 
 
اماکن متبرکه بارگاه حضرت رضا(ع) از محورهای پژوهش گروه فرهنگ و سیره رضوی است

مدیر گروه فرهنگ و سیره رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، گفت: اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی و سیره امام رضا(ع) از محورهای اصلی پژوهش این گروه به شمار می‌رود.


امیر سلمانی رحیمی در گفت‎وگو با آستان نیوز، اظهار کرد: گروه فرهنگ و سیره رضوی، عهده‌دار مهم‌ترین رسالت فرهنگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی است و سند چشم انداز و ماموریت این مرکز علمی- پژوهشی، ترویج و اشاعه سیره امام رضا(ع) بوده و تا رسیدن به این هدف راه طولانی را در پیش رو داریم.
وی ابراز کرد: با توجه به اهمیت تأمین نیازهای فکری و فرهنگی زائران امام علی بن موسی الرضا(ع) این گروه تاکنون توانسته در حوزه فرهنگ رضوی، 200 عنوان کتاب را چاپ کند که از این تعداد، 33 عنوان ویژه کودکان تولید و عرضه شده است.
این پژوهشگر و مولف، یکی از اهداف مهم و اصلی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی را پاسخگویی و تأمین نیاز فرهنگی و فکری زائران بارگاه منور رضوی دانست و ابراز کرد: توجه به این مقوله چندین حوزه را در بر‌می‌گیرد؛ نخستین و مهمترین آن زندگانی و سیره فردی و اجتماعی امام رضا(ع) است و محور بعدی معرفت و شناخت آن حضرت و زیارت است که به شدت مورد هجمه دشمنان واقع شده است.
رحیمی گفت: موضوع زیارت و حرم امام علی بن موسی الرضا(ع)، که افراد زیادی مایل هستند اطلاعاتی در مورد آن داشته باشند، فرهنگ مجاوری، آداب خدمت و میزبانی از موضوعات بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر گروه فرهنگ و سیره رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی شخصیت و زندگانی امام رضا(ع)، زیارت، چگونگی حضور حضرت رضا(ع) در مشهد و شبهه‌ها و مسائل پیرامون آن و... را از موضوعات آثار تولید شده با محوریت امام رضا(ع) برشمرد.
وی با بیان اینکه توجه به طیف‌های سنی، زبانی و فرهنگی مخاطبان در تولید آثار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: این گروه، در تولید آثار به این مقوله‌ها توجه ویژه داشته و از این رو در سطح علمی و ممتاز کتابی همانند «دایره المعارف آستان قدس رضوی» و همچنین آثاری در رده‌های سنی کودک و نوجوان را تولید و روانه بازار نشر کرده است.
رحیمی با بیان اینکه خوشبختانه برخی از آثار بنیاد پژوهش‌ها موفقیت‌ها و افتخارات زیادی را کسب کرده است که این عامل موجب تشویق و ترغیب نویسندگان و مولفان شده، ادامه داد: امید است، مسئولان فرهنگی نسبت به این تولیدات و پژوهش‌ها که با زحمات فراوان و هزینه‌های بالا فراهم شده است، توجه و اهمیت بیشتری داشته و عاملی باشند تا آثار تولید شده به دست مخاطبان واقعی برسد.
گفتنی است؛ در حال حاضر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، به عنوان مرکزی علمی در قالب گروه‌های مختلف پژوهشی از جمله مطالعات قرآنی، حدیث پژوهشی، فقه و اصول، اخلاق و تربیت اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی، کلام و اندیش اسلامی، انقلاب و تمدن نوین اسلامی مشغول به فعالیت است.