نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/05/16     ساعت:   08:43:44
بازدید:   781
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ «دومین هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی» برگزار شد

همزمان با ایام دهه کرامت رضوی «دومین هم‌اندیشی پدیدآورندگان کتاب رضوی» از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


به گزارش آستان نیوز، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در این نشست که با حضور جمعی از مولفان و پدیدآورندگان کتاب رضوی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین بایسته های پژوهش در فرهنگ رضوی پرداخت و عنوان کرد: آثار تولید شده در حوزه رضوی باید استوار، زیبا و بدون افراط و تفریط باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی‌تبار با اشاره به روایات متعدد ائمه اطهار(ع) و تلاش برای نشر فرهنگ اسلامی و مفاهیم غنی آن، گفت: این احادیث، اساسی‌ترین و مهم‌ترین بایسته‌ها در عرصه پژوهش و تالیف آثار رضوی و اسلامی هستند.
وی مهم‌ترین نیازهای جامعه هم‌عصر با امام هشتم(ع) و جامعه امروز را تبیین صحیح مسائل توحید و ولایت دانست و ادامه داد: باید در مسیر پژوهش، تحقیق و کتاب‌نویسی، به تبیین درست مسائل توحیدی و ولایت توجه کنیم.
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت جذاب ‌بودن نثر و ظاهر یک کتاب، اضافه کرد: گاهی کتاب‌های بی‌ارزشی با ظاهری جذاب به فروش می‌رسد، اما گاهی نیز کتاب‌های با ارزشی که ما تولید می‌کنیم، به دلیل ضعف در طراحی جلد و صفحه‌آرایی، مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، بایدکتاب‌ها با ظاهری شکیل و ادبیاتی شیرین، جذاب و قابل تعلیم به مخاطب عرضه شود.
شریعتی‌تبار همچنین با اشاره به ضرورت تناسب مباحث با نیازهای جامعه، یادآور شد: کتاب‌ها و پژوهش‌های اسلامی و رضوی باید معطوف بر نیازها و دردهای روز جامعه باشد تا تاثیرگذار بوده و مورد استفاده همگان قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه باید بسیار تلاش کنیم تا دچار افراط و تفریط یا درشت‌نمایی و کوتاهی در بیان فرهنگ و معارف نشویم، اضافه کرد: در دین مبین اسلام، تاکید بسیاری بر هم¬اندیشی، مشاوره و هم فکری شده و برتر از آن، هم‌اندیشی علمی و تحقیقی، همچنین کتاب و کتاب‌خوانی یا کتاب‌نویسی و به قولی کتابت، بسیار مورد تاکید آئین و دین اسلام است.
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به اهداف برگزاری این گونه برنامه‎ها و نشست‎ها اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم به تولید محتوای ارزشمند در حوزه‌هایی مانند فرهنگ رضوی دست پیدا کنیم، باید هم فکری، تبادل نظر و هم‌اندیشی داشته باشیم.
شریعتی‌تبار اظهار کرد: متولیان، مولفان، مبلغان و اهالی قلم باید این گونه نشست‌ها را جدی بگیرند و با جدیت به فعالیت در این عرصه بپردازند، زیرا آستان قدس رضوی توانایی آن را دارد که به عنوان قطب و مرجع این فعالیت‌ها، شبکه ارتباطی فعالی میان پژوهشگران و نویسندگان حوزه رضوی و موسسات پژوهشی برقرار کند که البته بنیاد پژوهش‌های اسلامی نیز باید همکاری لازم را در این خصوص داشته باشد.
وی ادامه داد: تمام نویسندگانی که در حوزه زیارت، سیره اخلاقی و سیاسی امام رضا(ع) و تمامی موضوعات مرتبط با این حوزه  قلم می‌زنند، باید محکم و دقیق بنویسند. بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی نیز وظیفه حمایت و مساعدت آن ها را بر عهده دارد.