نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/06/05     ساعت:   09:20:35
بازدید:   1513
 
 
تازه‌های نشر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

4 عنوان از تازه‌های نشر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی


بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی کتاب‌های تازه منتشر شده توسط این مرکز را معرفی کرد. به گزارش آستان نیوز، کتاب های «اسناد ایرانی» دربردارنده تاریج اجتماعی ایران و توران از سده دهم تا چهاردهم هجری، «هرمنوتیک اصول فقه و درآمدی بر قصدی گرایی»، «نقش وقف در ترویج فرهنگ زیارت» و سی و هفمین دفتر از مجموعه درس‌هایی از نهج البلاغه با عنوان «تقوا» از جمله این آثار هستند.
کتاب «اسناد ایرانی» در زمینه سند شناسی گامی مفید بوده که از سوی دانشگاه توکیو برداشته شده است. این اثر با کوشش «کندونوبوآکی» و با همکاری تعدادی از اساتید دانشگاه ژاپن و تنی چنداز دانشوران معاصر ایران و آلمان به منظور معرفی ابعاد کاربردی سند در ایران و آسیای مرکزی فراهم آمده است.
ترجمه این اثر را علی آخشینی مترجم و پژوهشگر بنیاد پزوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بر عهده داشته است.
«نقش وقف در ترویج فرهنگ زیارت» نیز عنوان دیگر اثر ازه منتشر شده‌ای است که به موضوع وقف و زیارت بر اساس اسناد موجود در مدیریت اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی می‌پردازد.اهمیت این مجموعه از این روست که برای نخستین بار به طور تخصصی اسناد وقف و زیارت را  بررسی می‌کند.دکتر ابوالفضل حسن آبادی کار ویرایش این اثر را بر عهده داشته است.
بهترین درسهای زندگی ساز در سخنان پیشوایان معصوم(ع) نهفته است. در این میان کلمات حضرت امام علی(ع) در نهج البلاغه جلوه و جاذبه خاصی دارد و همواره به عنوان گنجینه‌ای نفیس و سرشار از گهرهای ناب، مورد استفاده فرزانگان و شیفتگان معارف علوی بوده است.
سلسله موضوعات درسهایی از نهج البلاغه ما را با این گنجینه و گهرهایش آشناتر می‌سازد. کتاب « تقوا» گلچینی از بوستان معطر سخنان حضرت علی(ع) درباره موضوع تقوا است. این اثر به همت جواد محدثی گردآوری شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
«هرمنوتیک اصول فقه و درآمدی بر قصدی گرایی»، در واقع پژوهشی توصیفی- انتقادی درباره «تکثر معنایی متن» و« شمول گرایی معنایی» است.این پژوهش با ابزار گردآوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه‌ای و  با بررسی مبناهای اثر گذار بر مسئله صورت گرفته است.
دکتر علیرضا عابدی سرآسیا؛ عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نویسنده این اثر و سید جلال قیامی میر حسینی پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ویراستار این اثر هستند.