نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/06/28     ساعت:   08:23:00
بازدید:   926
 
 
عاشورا و اربعین جریانی زنده در تاریخ بشریت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، در مراسم افتتاحیه دومین همایش ملی «از غدیر تا اربعین» : عاشورا و اربعین هر دو جریانی پویا، مستمر، زنده و سیال در تاریخ بشریت هستند.


به گزارش آستان نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، در مراسم افتتاحیه دومین همایش ملی «از غدیر تا اربعین» که با حضور جمعی از محققان، علماء، فرهیختگان و... در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به رابطه آیه شریفه سوم سوره مائده، با واقعه غدیر خم اشاره و اظهار کرد: «الیوم اكملت لكم دینكم و اتممت علیكم نعمتى و رضیت لكم الاسلام دینا». منظور از الیوم و... روز غدیر خم است، روزى كه پیامبر اسلام(ص‏) امیر مؤمنان على(ع) را رسما براى جانشینى خود تعیین كردند.
وی ابراز کرد: آن روز بود كه كفار در میان امواج یاس فرو رفتند، زیرا انتظار داشتند كه آیین اسلام قائم به شخص باشد و با از میان رفتن پیغمبر(ص) اوضاع به حال سابق برگردد و اسلام تدریجا برچیده شود، اما هنگامى كه مشاهده كردند مردى كه از نظر علم و تقوا و قدرت و عدالت بعد از پیامبر(ص) در میان مسلمانان بى‏نظیر بود، به عنوان جانشینى پیامبر (ص‏) انتخاب شد و از مردم براى او بیعت گرفت، یاس و نومیدى نسبت به آینده اسلام آن¬ها را فرا گرفت و فهمیدند كه اسلام آئینى ریشه‏دار و پایدار است.
شریعتی تبار، با بیان اینکه در این روز آیین اسلام به تكامل نهایى خود رسید، زیرا بدون تعیین جانشین براى پیامبر(ص‏) و بدون روشن شدن وضع آینده مسلمانان، این آیین به تكامل نهایى نمى‏رسید، تصریح کرد: به برکت غدیر دیگر نباید از دشمنان ترس و واهمه‌ای داشت، اما جامعه اسلامی باید از خدا بترسد و مراقب باشد تا از مسیر غدیر منحرف نشود و پیام های آن را مورد غفلت و فراموشی قرار ندهد.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، به نقاط اشتراک اربعین و غدیر اشاره و تصریح کرد: همان گونه که غدیر روز اکمال دین و اتمام نعمت است، اربعین نیز نقطه بلوغ و کمال رخداد عاشوراست. جریان نبوت و رسالت غدیر به اوج خود رسید و جریان حماسه بزرگ عاشورا با اربعین به نقطه کمال رسیده است.
وی افزود: همان گونه که غدیر استمرار بخش جریان نبوت و رسالت دین و ضامن و حافظ دین است، اربعین هم همین نقش را برای عاشورا ایفا کرد. اربعین استمرار بخش و حافظ و پاسدار پیام عاشورا و انتقال دهنده آن به تاریخ و آیندگان است.
شریعتی تبار، با بیان اینکه جریان غدیر یک واقعه تاریخی نیست، بلکه جریانی پویا و مورد نیاز برای یک زندگی سعادتمندانه است، اضافه کرد: امروزه جامعه بشری به غدیر نیازمند است و جریان غدیر یک جریان همیشگی و مورد نیاز همیشگی جامعه بشری است.
وی گفت: عاشورا و اربعین برای همیشه نجات بخش جامعه اسلامی و بشری از جهالت است. آنچه که مانع رسیدن جامعه اسلامی به حیات و تمدن اسلامی است، جهالت، نادانی و حاکمیت طاغوتیان و مفسدین بوده و عاشورا و اربعین درس و پیامش این است که جامعه بشری از این آفات خودش را نجات دهد.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با اشاره به موضوع همایش ملی «از غدیر تا اربعین» گفت: شایسته است، فرهیختگان، محققان، نویسندگان و اندیشمندان، درباره این موضوعات جلساتی برگزار کنند و با تولید آثاری فاخری به تبیین دو رخداد مهم غدیر و اربعین بپردازند.