نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/08/09     ساعت:   11:51:37
بازدید:   849
 
 
شايسته سالاري در مديريت جامعه مشکلات سیاسی و اجتماعی را حل می‌کند.

شايسته سالاري در مديريت جامعه مشکلات سیاسی و اجتماعی را حل می‌کند.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار، در دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی - پژوهشی با محوریت نهج البلاغه به تبیین عهدنامه مالک اشتر و دستور العمل جامع حکومتی امام علی(ع) در این نامه پرداخت و عنوان کرد: امیرالمومنین حضرت علی(ع)، با انتصاب مالک اشتر به حکومت‌داری مصر، به ما درس می‌دهند که جامعه اسلامی و امام مسلمین در انتخاب‌ها و انتصاب‌های خود باید شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد.
وی ابراز کرد: امام علی(ع) در این نامه به دو تن از اميران لشكرشان، فرمودند: من، مالك پسر حارث اشتر را بر شما و همه سپاهيانى كه در فرمان شماست امير كردم. به سخنش گوش دهيد و از او اطاعت کنید. او را زره و سپر مطمئن دفاعی خود قرار دهيد. زيرا مالك كسى است كه نه در كار سستى مى‌كند و نه خطا و نه آنجا كه بايد درنگ كند، شتاب مى‌ورزد و نه آنجا كه بايد شتاب ورزد، درنگ مى‌كند.
شریعتی تبار تصریح کرد: در این نامه این گونه تعبیر می‌‌شود که فرمانده لشکر بايد کاملاً از نفرات خود همچون زره و سپر براى افراد حفاظت کند و آن گونه برنامه‌ريزى کند که ضايعات به حداقل برسد و کشته و مجروح کمتر باشد. در مطلب دیگر امام(ع) در چند جمله ويژگى‎هاى چهارگانه‌ فرمانده لايق و شايسته را بیان کرده است.
وی به این ویژگی‌ها اشاره و بیان کرد: یک فرمانده لایق نباید سستى به خرج دهد و باید در برابر فشارهاى دشمن و سنگينى برنامه‌هاى جنگى مانند کوه استوار باشد و شجاعت به خرج دهد. در محاسبات خود کمتر دچار اشتباه شود، موقعيت نيروهاى خودى و دشمن را به طور کامل ارزيابى کند و مطابق آن برنامه‎ريزى نمايد. فرمانده لايق بايد دقيقه‌ها و ثانيه‌ها را بشناسد و بر طبق آن موضع گيرى کند و خونسردی خود را حفظ کند.
گفتنی است؛ سلسله جلسات آموزشی- پژوهشی «نهج البلاغه کتاب زندگی» به صورت هفتگی با حضور پژوهشگران و محققان بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود و عموم طلاب و فضلای حوزه علمیه می‌توانند از این کلاس‌ها بهره‎مند شوند.