نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/11/21     ساعت:   09:10:52
بازدید:   587
 
 
کتاب پارادایم جمال یوسف(ع) در تفسیر قرآن از انگاره تا گفتمان، نقد و رونمایی شد

به همت دفتر نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم، نشست علمی «نقد و رونمایی کتاب پارادایم جمال یوسف(ع) در تفسیر قرآن از انگاره تا گفتمان» با حضور قرآن پژوهان و مسوولان مراکز قرآنی مانند انجمن قرآن پژوهی حوزه، دانشگاه معارف، موسسه الذریه النبویه و ... در دفتر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سالن شیخ طوسی برگزار شد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل آستان قدس رضوی...


 

ارائه کننده این نشست و مؤلف کتاب، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی راد، دانشیار دانشگاه تهران و ناقدان این نشست علمی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر فتح الله نجارزادگان، استادتمام دانشگاه تهران و حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود طیب حسینی، دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بودند.

نویسنده کتاب به بیان فصول کتاب و وجه تمایز این اثر پرداخت. وی در بیان مطالب خود به احسن القصص بودن قرآن، جایگاه احسن بودن قرآن کریم در تفسیر سوره یوسف(ع)، تناسب تاریخی و شان نزول سوره یوسف(ع)، توجه به غرر آیات در این سوره مبارکه، شیوه رویات گری قرآن در سوره یوسف(ع) و جایگاه مطالعه پارادایمی در فهم تفسیری عمیق تر در آیات قرآن کریم اشاره کرد.

در ادامه نشست ناقدان به بحث و بررسی و نقد این اثر پرداختند. در ابتدا دکتر نجارزادگان به طرح نقد خود پرداخت و پس از ایشان دکتر طیب حسینی ضمن بیان نکات مثبت کتاب از جمله جامعیت و تاثیرگذاری نخبگانی این اثر برای جامعه قرآنی کشور سخن به میان آورد.

دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از انتشار چنین اثری از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: این اثر جایگاه ویژه ای به لحاظ روشی خصوصا برای رساله های دکتری و سطح چهار حوزوی دارد و این قشر از تحصیلکردگان و قرآن پژوهان استفاده های وافری از این اثر خواهند برد و حتی می تواند منبعی برای پژوهشهای قرآنی باشد.

وی پارادایم جمال یوسف (ع) را اثری حائز اهمیت برشمرد و افزود: این اثر مطلوبیت خاصی در ارائه روش و مدلی راهگشا برای تغییر نگاه های سنتی و قدیمی در تفسیر دیگر سورههای قرآن کریم دارد.

دکتر طیب حسینی نکته مورد توجه و اثرگذار این کتاب را دقت های ادبی نویسنده بویژه در شرح و تفسیر آیات مربوط به زیبایی یوسف (ع) و نیز آیات مکر و کید زنان حاضر در مهمانی زلیخا مورد برشمرد و نیز نداشتن خروج موضوعی مطالب کتاب و توجه نویسنده به تبیین نکات در چارچوب مشخص و دقیق را از جمله نکات مثبت این کتاب دانست. نویسنده کتاب پس از شنیدن نقدهای مطرح شده ناقدان نشست، به ارائه پاسخ به نقدها و سوال حاضران نمود.

در پایان این نشست نیز مراسم رونمایی از کتاب پارادایم جمال یوسف با حضور استادان و مسوولان مراکز قرآنی برگزار گردید.

گفتنی است چاپ نخست این اثر به تازگی با قطع رقعی در شمارگان  200 نسخه در سال 1398 توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.