نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/11/29     ساعت:   16:45:59
بازدید:   544
 
 
به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ «علل و عوامل طلاق و تأثیر آن در جامعه» بررسی شد

به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، طی نشستی «علل و عوامل طلاق و تأثیر آن در جامعه» تبیین و بررسی شد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


طی نشستی که با حضور حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام مهدی ابراهیمی، معاون  رئیس‌کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد و دکتر غلامحسین حقدادی معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، پیرامون مشکلات و معضلاتی که کیان خانواده‌ را تهدید می‌کند و آسیب‌های اجتماعی پدیده طلاق، بحث و گفت‌و‌گو شد.

حجت‌الاسلام مهدی ابراهیمی، معاون رئیس‌کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد در ابتدای این نشست اظهار کرد: عوامل مختلفی منجر به اختلاف، تنش بین زوجین و جدایی و طلاق می‌شود که برای رفع آن باید اقدام جمعی و کامل انجام شود و این مهم جز با همکاری نهادهای دولتی و مردمی میسر نمی‌شود.

وی به‌ضرورت تحکیم زندگی و تعالی آن اشاره کرد و گفت: در یک خانواده، از والدین گرفته تا فرزندان، در شکل‌گیری شخصیت و خلق‌وخوی یکدیگر تأثیرگذارند ازاین‌رو، تحکیم بنیان خانواده امری ضروری است.

سرپرست مجتمع قضایی شهید مطهری مشهد، عقدهای بی‌سامان را یکی از علل پدیده طلاق ذکر کرد و گفت: دختران بسیاری در خراسان رضوی در سنین پایین ازدواج می‌کنند که پس از ازدواج با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند؛ ازاین‌رو در قانون جدید حمایت از خانواده، در این زمینه تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شده و از این نوع ازدواج‌ها جلوگیری می‌شود.

حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در این جلسه مشترک عوامل طلاق و جدایی زوجین را مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، فردی، فقر، مسئولیت‌ناپذیری مرد، دخالت‌های دیگران و... دانست.

وی تصریح کرد: یکی از فعالیت‌هایی که از مراکز علمی و پژوهشی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی انتظار می‌رود، پرداختن به پژوهش‌های میان‌رشته‌ای، عملیاتی و میدانی ناظر بر مشکلات اجتماعی و خانوادگی در بحث‌های فقهی و تعلیم و تربیت است.

این پژوهشگر در ادامه خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های آماری متأسفانه در استان خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد آمار طلاق بسیار تکان‌دهنده است و این جای نگرانی است، ازاین‌رو باید راهکارهای عملیاتی مناسبی برای حل این معضل اتخاذ شود.

وی تصریح کرد: تمام نهادها و سازمان‌های فرهنگی، اقتصادی و تبلیغاتی باید کار جهادی انجام دهند و برای رفع این معضل تلاش کنند.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، به لزوم پژوهش‌های بنیادین و احیا تراث اسلامی با محوریت رفع معضل طلاق در جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی، انجام پژوهش‌های معطوف به مسائل اجتماعی و نیازهای جامعه است؛ ازاین‌رو شایسته است ما پژوهشگران و محققان کارهای تحقیقاتی با این محوریت انجام دهیم.