نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/12/03     ساعت:   08:37:27
بازدید:   863
 
 
به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ کرسی ترویجی «استدلالات فقهی و قانونی وقف اموال اعتباری » برگزار شد

به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی کرسی ترویجی «استدلالات فقهی و قانونی وقف اموال اعتباری » برگزار شد.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی.....


حسن ولی داد از پژوهشگران گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در این کرسی که روز گذشته برگزار شد به اهمیت مسئله وقف و همچنین ارواق بهادار، سهام شرکت‌ها و... که امروزه در مسائل اقتصادی جامعه با آن مواجه هستیم اشاره کرد.

وی گفت: اوراق بهادار نوعی ابزار مالی است که  در واقع از هر نوع سهام، اوراق قرضه و مشارکت یا اختیار معامله که باشد، نوعی ارزش مالی را به نمایش می‌گذارد. اگر موضوع وقف در این بخش از دارایی ترویج شود می‌تواند خدمت بسیار شایانی به مسائل فرهنگی و تمدنی اسلامی داشته شود.

این پژوهشگر در ادامه به  تعریف وقف پرداخت و تصریح کرد: وقف ریشه در تاریخ دینی و مذهبی ما دارد و از عقودی است که ضمن جلوگیری از مال اندوزی و تكاثر، موجب تعادل و توازن ثروت در جوامع بشری می‌شود.

ولی داد همچنین به اقسام وقف و ارکان آن اشاره کرد و گفت: وقف، واقف، موقوف و موقوفه علیه و جهتی که برآن وقف شده است ازارکان وقف است.

وی شرایط مال وقفی را اعیان بودن وقف و قابلیت انتفاع و بهره‌برداری از آن با حفظ عین، نگهداری از وقف و حفظ اصل سرمایه، استفاده از منافع وقف در راستای نیات واقف و قابلیت بقا، تغییر و تحول داشتن وقف و... ذکر کرد.

ولی داد با طرح این سوال که آیا وقف پول،درهم و دینار هم جایز است؟ اضافه کرد: برخی از فقها اعتقادی به وقف پول ندارند زیرا معتقدند اصل آن از بین می رود اما برخی نیز وقف پول را جایز دانسته و اعتقاد دارند می‌توان این پول را به صورت قرض الحسنه به افرادی اعطا کرد و نیازمندان می‌توانند از اعتبار ارزشی و مالی آن پول بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه وقف اوراق بهادار از نظر استدلالات فقهی جایز است، گفت: اگر کسی سهامی در شرکتی دارد که اوراق بهادار حاکی از آن اموال و دارایی است می‌تواند آن سهام را وقف کند.