نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/12/08     ساعت:   17:12:51
بازدید:   528
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: دوره امام هادی (ع) دوران تحولات فكری و مرجعیت شیعه بود

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: دوره امام هادی (ع) دوره‌ای است كه بنیان برخی از اندیشه‌های ناب تشیع شکل‌گرفته و بنیان مرجعیت و زعامت شیعه در این دوره گذاشته شد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در ویژه‌برنامه‌ای که به مناسبت شهادت امام هادی (ع) برگزار شد، به ابعاد شخصیتی این امام همام (ع) اشاره کرد و گفت: امام هادی (ع)، اسلام واقعی را با ساماندهی فكری از انحراف‌ها پاسداری کردند.

وی بابیان اینکه حاکمان عصر امام هادی (ع) بسیار به اهل‌بیت (ع) و پیروانشان ظلم می‌کردند، گفت:  خلفای عصر امام هادی (ع) ظالم و ستمگر بودند و هیچ‌گاه از تحت‌فشار قرار دادن شیعیان به دلیل ترسی که از زوال حکومت داشتند، کوتاهی نمی‌کردند.

این پژوهشگر با اشاره به اقدامات امام هادی (ع) برای ترویج معارف دینی بیان کرد: یکی از بهترین ابتکاراتی که در زمان امام هادی (ع) شکل گرفت تشکیل شبکه وکالت و انتخاب وکلا بود که از طریق این وکلا به سؤالات شیعیان پاسخ داده می‌شد.

شریعتی تبار، تصریح کرد: شبکه‌ی ارتباطی و مخفی وکالت، شیوه‌ای ابتکاری از سوی امام جواد (ع) و امام هادی (ع) بود که به‌منظور برقراری ارتباط منطقی و حساب‌شده با نمایندگان و کارگزاران خود در مناطق مختلف جامعه‌ی اسلامی مورداستفاده قرار گرفت.

وی گفت: گر چه عصر زندگی امام هادی (ع) عصر اختناق و استبداد بود و امام برای فعالیت‌های فرهنگی  در سطح گسترده آزادی عمل نداشتند؛ اما ایشان در همان شرایط نامساعد، علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی  از طریق مناظرات، مکاتبات، پاسخ‌گویی به شبهات و تبیین بینش درست در برابر مکاتب کلامی منحرف  شاگردان و بزرگانی از شیعه را تربیت کرد.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: از امام هادی (ع)، سخنان و روایات ارزشمندی در موضوعات فقهی، تفسیری، اعتقادی و تربیتی به‌جای مانده است که «زیارت جامعه کبیره» یکی از آن‌هاست.

در ادامه این ویژه‌برنامه، یکی از ذاکران اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) با ذکر مصائب امام هادی (ع)، نورانیتی خاص به محفلی بخشیدند که در حریم علمی عالم آل محمد (ع) برگزارشده بود.