نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1398/12/10     ساعت:   17:44:45
بازدید:   632
 
 
رئیس دفتر معاونت پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: برند پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی نشانی معتبر میان پژوهشگران کشوری است

رئیس دفتر معاونت پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، برند پژوهشی این مرکز را نشانی معتبر میان پژوهشگران استانی و کشوری دانست. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


 

 احسان بذرگری در خصوص فرایندهای پژوهشی آثار در بنیاد پژوهش‌های اسلامی و نحوه پذیرش یک پژوهش جدید اظهار کرد: پروژه‌های پژوهشی معمولاً از مبدأ معاونت پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی دریافت می‌شود و پس‌ازآن برای ارزیابی و آغاز فرایند چاپ و نشر برای گروه‌های مرتبط ارسال می‌شود.

وی ابراز کرد: طرح‌های پژوهشی پس از ارسال به گروه‌های مرتبط در شورای علمی گروه‌ها بررسی و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ارزیابی این طرح‌ها را دو نفر از متخصصین و عالمان حوزه و دانشگاه بر عهده‌دارند.

این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از این طرح‌ها از گردونه ارزیابی خارج می‌شود و در همین راستا با امضای معاونت پژوهی بنیاد و ذکر دلایل رد طرح، به صاحبان طرح بازگردانده می‌شود. اما طرح‌هایی که مطابق باسیاست‌ها و ابلاغیه‌های آستان قدس رضوی بوده، موردقبول شورای علمی قرار می‌گیرند و برای مراحل چاپ آماده می‌شود.

بذرگری تصریح کرد: شورای پژوهش هر هفته تشکیل جلسه می‌دهد و طرح‌هایی که مثبت ارزیابی‌شده است با حضور حجت‌الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی مدیرعامل بنیاد، حجت‌الاسلام دکتر جلائیان معاون پژوهشی این مرکز و افراد شاخص و برجسته‌ای همچون محمدرضا مروارید، غلامرضا جلالی، حسن خرقانی، مردانی گلستانی موردنقد و بررسی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در این جلسات ممکن است طرح رد شود و یا اینکه نیاز باشد مجدد ارزیابی روی آن صورت گیرد و همچنین برخی از طرح‌ها نیز برای مراحل چاپ و نشر به واحد خدمات نشر ارسال می‌شوند.

این مقام مسئول همچنین افزود: پس‌ازاینکه طرح‌ها مراحل چاپ و نشر را طی کردند، وارد گردونه و پروسه نشر ازجمله حروف‌چینی، ویراستاری، غلط‌گیری، صفحه‌آرایی و... شده و با تعیین شمارگان و قطع به مرحله چاپ و نشر می‌رسند.

 رئیس دفتر معاونت پژوهشی بنیاد، با اشاره به اولویت‌های پژوهشی در این مرکز گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، همانند سایر مؤسسات پژوهشی برای خود چارچوب و قالبی را تعیین کرده و بر طبق اساس‌نامه فعالیت می‌کند؛ این مرکزهموراه، همت و سعی خود را برای احیا علوم دینی و معارف اسلامی گذاشته است.

وی بابیان اینکه 9 گروه پژوهشی در حوزه‌های مختلفی همچون کلام، فلسفه، حدیث پژوهی، مطالعات قرآنی، فرهنگ و سیره رضوی، احیاء تراث، انقلاب و تمدن اسلامی و اخلاق و تربیت اسلامی مشغول فعالیت است و اولویت این مرکز قبول طرح‌هایی با این موضوعات است.

بذرگری در ادامه، به دلایل طولانی بودن فرایند چاپ اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد اثری باکیفیت چاپ شود، باید با دقت بیشتری ارزیابی شود و این کار قطعاً زمان‌بر و طولانی است.

وی خاطرنشان کرد: اما بنیاد پژوهش‌های اسلامی به‌منظور کم کردن زمان فرایند ارزیابی، برای ارزیابان مدت‌زمان تعیین کرده است و ارزیابان طی مدت تعیین‌شده باید بررسی‌های لازم را روی طرح انجام دهند.