نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/03/24     ساعت:   07:56:08
بازدید:   1682
 
 
معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ دعای ابوحمزه ثمالی؛ مفصل ترین دعای ماه رمضان

معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: دعای ابوحمزه ثمالی دربردارنده مفاهیمی مانند لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم(ص) است...


معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد؛

دعای ابوحمزه ثمالی؛ مفصل ترین دعای ماه رمضان

معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: دعای ابوحمزه ثمالی دربردارنده مفاهیمی مانند لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم(ص) است و مفصل ترین و طولانی‌ترین دعای سحر است.

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن مؤمن زاده، در ابتدای جلسه «تفسیر سوره حجرات» به دعای با فضیلت ابوحمزه ثمالی اشاره و اظهار کرد: این دعا مشتمل بر معانی بلند و الفاظ فصیح و تعابیر بدیع است. دعای ابوحمزه ثمالی راه توبه، انابه، تضرع و پرهیزکاری را ترسیم کرده و نعمت‌های بزرگ الهی را برشمرده است.

وی افزود: در این دعا علاوه بر درس‌های خداشناسی و معادشناسی و تأکید به مقام نبوت و امامت جامع‌ترین خواسته‌های هر فرد مؤمن برای سعادت دنیوی و اخروی بیان شده است.
مومن زاده، به تفسیر آیات نخستین سوره حجرات پرداخت و عنوان کرد: مباحثی همچون آداب رعایت ادب و احترام به خدا و پیامبر(ص) و موضوعات اخلاقی همچون انس و الفت و محبت نسبت به یکدیگر، دوری از عواملی که باعث تفرقه، کینه و حسد می شود و پرهیز از دروغگویی، تهمت و غیبت از جمله مباحث مهم این سوره است.
وی ابراز کرد: در آیات نخستین این سوره عبارت «یا ایها الذین آمنوا» آورده شده و خطابش به افراد خاصی است که خدا، پیغمبر(ص) و اهل بیت(ع) را قبول دارند.
معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، افزود: در تفسیر این آیات آمده است: ای مومنین شما که به زبان می گویید خدا و پیغمبر(ص) را قبول داریم از خدا و پیغمبر جلو نیفتید و در اعمال و افکارتان از آنان جلوتر نروید. تصمیم گیری را باید به عهده آنان بگذاریم و مقدم تر از امام و رهبر قدم برنداریم.
مومن زاده با بیان اینکه تقوا باید در اعمال انسان نمود پیدا کند، تصریح کرد: تقوا به معنی یک حالت درونی است که شخص باید خود را در برابر گناه کنترل کند و معصیت نکند.
وی در جای دیگری از سخنان خود به اهمیت ماه مبارک رمضان از دیدگاه رسول گرامی اسلام(ص) پرداخت و عنوان کرد: طبق گفته پیامبر(ص)، این ماه، ماه پر برکتی است و ماه بازگشت به خداست.
معاون گروه پژوهشی مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان به شهرالله معروف است، افزود: این نکته عظمت این ماه عزیز و مبارک را نشان می دهد و از خاصیت های این ماه این است که کارهای خوب مضاعف شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای خوب در این ماه تلاوت و ختم قرآن کریم است. هر چیزی بهاری دارد، بهار قرآن ماه رمضان است. شکوفه ها و گل های قرآن هم در ماه رمضان می رویند. خوشا به حال کسی که این شکوفه های قرآن را با چشم بصیرت ببیند.
مومن زاده ابراز کرد: قرائت قرآن با روح آلوده معنا ندارد. اگر می خواهیم قرآن در روحمان اثر کند، باید روح را با آب توبه غسل دهیم تا معنای حقیقی قرآن را درک کنیم.
گفتنی است؛ همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان جلسه «تفسیر سوره حجرات» به مدت 10 روز بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در نمازخانه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می شود.