نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/04     ساعت:   19:46:41
بازدید:   531
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ کرسی علمی ترویجی «شهر اسلامی دوستدار کودک» برگزار شد

همزمان با دومین روز از ایام دهه کرامت، کرسی علمی ترویجی با عنوان «شهر اسلامی دوستدار کودک» در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در دومین روز از دهه کرامت سال 1399، کرسی علمی ترویجی «شهر اسلامی دوستدار کودک» را برگزار کرد. این کرسی علمی- ترویجی، با حضور دکترعلی اسماعیل‌زاده و علی اخوان مهدوی، نویسندگان کتاب «شهراسلامی دوستدار کودک» در محل نمایشگاه دائمی بنیاد بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد و اثر حاضر مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

علی اسماعیل‌زاده کواکی در ابتدای این نشست به اهداف و اهمیت پرداختن به موضوع «شهر اسلامی دوستدار کودک» اشاره کرد و گفت: کودکان شهروندانی هستند که آینده شهر و کشور را می‌سازند و اگر بخواهیم در آینده، شهروندانی آشنا با حقوق شهروندی داشته باشیم باید از هم اکنون شرایط این شهر را برای آنان فراهم کنیم.

وی ادامه داد: شهر دوستدار کودک نظریه و طرحی است که از طریق یونیسف در سال  2007 تعریف و شاخص‌های آن برای نخستین بار در بندینگو یکی از شهرهای استرالیا، پیاده‌سازی شد؛ از این رو این شهر به عنون اولین شهر دوستدار کودک به دنیا معرفی شد؛ به دنبال  این اقدام و با همکاری یونیسف، این طرح  در یکی از شهرهای ایران با نام «عوز» که در جنوب استان فارس قرار دارد نیز اجرا و به عنوان شهر دوستدار کودک معرفی شد.

اسماعیل‌زاده، این کتاب را نقطه شروعی برای عملیاتی و بهتر کردن فضای شهر مشهد و همچنین هویت بخشی و ایجاد فضایی امن و آرام و با نشاط برای کودکان دانست و گفت: در فصل پنجم این اثر با عنوان «راهکارهای آماده‌سازی فضاهای شهری برای کودکان» طرح‌ها و پیشنهادات عملیاتی  کردن این شهر اسلامی نیز ارائه داده شده است.

علی اخوان مهدوی کارشناس ارشد جغرافیای شهری نیز یکی دیگر از نویسندگان کتاب «شهر اسلامی دوستدار کودک» در ادامه این نشست ضمن اشاره به بخش‌ها و ویژگی‌های این اثر گفت: اثر حاضردر 5 فصل به موضوعاتی همچون «کودک از منظر اسلام» ،«نظریه‌های شهرسازی مرتبط با کودکان»،« کودک و شهر»،«وضعیت فضاهای شهر مشهد برای کودکان» ،«راهکارهای آماده‌سازی فضاهای شهری برای کودکان» پرداخت.

این نویسنده کتاب «شهر اسلامی دوستدار کودک»، را تحقیقی درباره شهر دلخواه کودکان، کیفیت تربیت و حقوق آنان از دیدگاه اسلام و نظریه‌پردازان عرصه جامعه‌شناسی شهری برشمرد و افزود: یکی از مباحث کلی این پژوهش، پرداختن به وضعیت شاخص فضاهای مناسب کودکان در شهر مشهد و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مناسب برای جبران کمبودهاست؛ با معیار نویسندگان این اثر علمی- میدانی، ساخت شهر مناسب کودک بر پایه اصول و مبانی اسلامی، یکی از بهترین شیوه‌هایی است که شایستگی جهانی شدن را دارد.

وی ادامه داد: دراین اثر سعی شده، بر اساس سر فصل‌ها نظریه‌های شهرسازی برای کودک از دیدگاه اسلام و قرآن تبیین شود و به این نکته اشاره دارد که شهرها چه معایبی  برای راحتی و آسایش کودکان دارند.در واقع این اثر از معدود کارهایی است که دراین موضوع کار شده است و می‌توان آن را کار نو و بدیعی دانست.

گفتنی است؛ کتایون علیزاده دانشیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه آزاد مشهد و داود حسین‌پور مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی به نقد و بررسی اثر«شهر اسلامی دوستدار کودک» پرداختند.