نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/07     ساعت:   13:15:45
بازدید:   436
 
 
به همت پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت؛ تحلیل و بررسی شبهات مطرح شده درباره زیارت در ایام کرونا

به همت پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی شبهات مطرح شده درباره زیارت در ایام کرونا تحلیل و بررسی شد.به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت‌الاسلام مهدی مردانی(گلستانی) سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست «تحلیل شبهات مطرح درباره زیارت مطرح در ایام کرونا» که چهارشنبه ۴ تیر ماه ۱۳۹۹ به مناسبت دهه کرامت برگزار شد، عنوان کرد: با در نظر گرفتن این نکته که در ایام کرونا و بخاطر اعمال محدودیت‌هایی که در اماکن مقدسه از جمله حرم مطهر رضوی صورت گرفت، سوالات و شبهاتی در این خصوص مطرح شد که بنیاد پژوهش ‌های اسلامی در راستای پاسخگویی به سوالات و رفع شبهات، سایت گفتمان رضوی را راه‌اندازی کرد.
وی ابراز کرد: این پرسش‌ها در موضوعات متفاوتی از جمله در حوزه زیارت مطرح شده بود؛ ازهمین رو تصمیم بر آن شد تا موضوع زیارت که بیشترین سوالات در این باره مطرح شده بود، مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
این پژوهشگر ادامه داد: از مجموع 85 شبهه مطرح شده در سایت گفتمان رضوی، 25 شبهه مربوط به موضوع زیارت بود که در قالب سه عنوان با موضوعات انواع و گونه‌ها،اسباب و انگیزه‌ها و آثار و پیامدها مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به عناوین شبهات زیارت گفت: بسته شدن حرم امام، نظافت و ضد عفونی کردن حرم و حذف بیماری توسط امام، از جمله انواع سوالات مطرح شده بود که با توجه به این سوالات، انگیزه مخاطبان را از طرح سوالات مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم.
حجت‌الاسلام دکتر مردانی به اسباب و انگیزه سوالات اشاره کرد و گفت: سوالات مطرح شده به چند بخش دینی، اعتقادی و سیاسی تقسیم شد که با توجه به این تقسیم‌بندی، برخی بخاطر دغدغه‌های دینی و برای پاسخ‌یابی به یک مسئله مذهبی، دسته‌ای دیگر، به منظور ضعف در مبانی اعتقادی و عدم شناخت درست از دین و برخی نیز به انگیزه نقد حکومت و مخالفت با تصمیمات دولت به طرح شبهه پرداخته‌اند.
وی همچنین در ادامه، ایجاد همبستگی بین مسئولان فرهنگی، کشف ظرفیت‌های علمی و انسانی، تقویت ارتباطات در فضای مجازی، شناخت آسیب‌ها و خلأهای پژوهشی، اصلاح نگاه دینی به زیارت (توجه به امام به جای مرقد امام) و افزایش معرفت دینی و رشد دانش مذهبی را از جمله آثار و پیامدهای شبهات کرونا ذکر کرد.