نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1399/04/08     ساعت:   12:06:32
بازدید:   465
 
 
به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نشست «مشاهیر آرمیده در حرم مطهر رضوی» برگزار شد

به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، نشست «مشاهیر آرمیده در حرم مطهر رضوی» برگزار شد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


نشست «مشاهیر آرمیده در حرم مطهر رضوی» برگزار شد؛ در این نشست که به مناسبت بزرگداشت مشاهیر مدفون در حرم با حضور مدیر عامل و جمعی از کارکنان، پژوهشگران و مسئولان بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در بیت آیت الله سید جواد خامنه ای پدر بزرگوار مقام معظم رهبری برگزار شد، حجت الاسلام محمد رضا نوری کوهبنانی پژوهشگر گروه قرآن بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به معرفی شخصیت آیت الله محمد تقی آملی پرداخت.
وی در ابتدا به چرایی دفن بزرگان درحرم اهل بیت(ع) و سابقه تاریخی آن پرداخت و گفت: انسان همواره به دنبال مکانی است که امنیت داشته و دغدغه ای پس ازمردن نداشته باشد؛ طبیعتا اماکن مقدسه می تواند مکان امنی برای دنیای پس از مرگ باشد.
این پژوهشگر تصریح کرد: در جامعه کبیره نیز اینگونه آمده است:« چه در حال حیات و چه در حال ممات، انسان اگر به حرم اهل بیت(ع) پناه ببرد امید به نجات است» از همین رو آرمیدن در جوار اهل بیت (ع) و صالحین و امامزادگان یک ارزش است.
وی درادامه با اشاره به معرفی آیت الله محمد تقی آملی عالم برجسته عصر معاصر پرداخت و گفت: او از عرفای برجسته معاصرو یکی از مشاهیر آرمیده در جوار حرم حضرت رضا (ع)است. محمد تقی آملی در 11 ذی القعده سال 1304 هجری قمری در خانواده دینی و فرهیخته دیده به جهان گشود.
نوری کوهبنانی ادامه داد: این عالم بزرگوار، مقدمات علوم را نزد پدر آموخت و پس از آن نزد عالمان دیگری مانند محمدحسن آشتیانی، شیخ‌الاسلام عبد النبی نوری مازندرانی و میرزا حسن کرمانشاهی از شاگردان میرزا حسن نوری درس خواند. سپس در سال ۱۳۴۰ به نجف رفت و مدت 14 سال از محضر استادانی چون میرزای نائینی، آقا ضیاءالدین عراقی (اراکی) و آقا سید ابوالحسن اصفهانی بهره یافت. سپس به تهران بازگشت و به تدریس مشغول شد. وی شاگرد برجسته میرزا علی آقا قاضی نیز بوده ‌است.
وی خاطر نشان کرد: از او آثار علمی فراوان به چاپ رسیده است که از جمله آن می توان به «حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری» در دو جلد، کتاب «الصلوة» در سه جلد،« منتهی الاصول الی غوامض کفایه الاصول»، «شرح بر عروه الوثقی» (12 جلد)، «حاشیه بر بخش حکمت منظومه سبزواری» و چند اثر دیگر، از جمله جزوه و رساله هایی پیرامون، توحید، مسائل اخلاقی، رهن، وقف، وصیت، رضاع، قاعده لاضرر، اصاله الصحه و...اشاره کرد.
این پژوهشگر حوره علوم قرآنی با بیان اینکه بزرگان و عالمان بسیاری از محضر آیت الله محمد تقی آملی بهره برده اند، گفت: آیات عظام سید محمود طالقانی، جوادی آملی، حسن زاده آملی، آقا سیدرضی شیرازی و... از شاگردانی بودند که از محضر این عالم بزرگوار کسب فیض کرده اند.
وی بیان کرد: آیت الله محمد تقی آملی سال ۱۳۹۱ هجری قمری مصادف با ۲۷ آذر ماه سال۱۳۵۰ هجری شمسی به لقاءاللّه پیوست و در جوار حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در باغ رضوان در مقبره میرزاحسین فقیه سبزواری به خاک سپرده شد.