نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/08     ساعت:   13:43:02
بازدید:   837
 
 
زندگینامه آیت الله سید جواد خامنه‌ای به روایت مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی

مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در نشستی به بیان شخصیت و زندگی آیت الله سید جواد خامنه‌ای پرداخت.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی...


غلامرضا جلالی مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست «مشاهیر آرمیده در حرم مطهر رضوی» که با حضور مدیر عامل و جمعی از کارکنان، پژوهشگران و مسئولان بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در بیت آیت الله سید جواد خامنه ای پدر بزرگوار مقام معظم رهبری برگزار شد، به معرفی شخصیت آیت الله سید جواد خامنه ای پرداخت.
 وی عنوان کرد: سخن گفتن درباره شخصیتی که توانسته بخش قابل توجهی از سنت های اسلامی در یک شهر بسیار مهم و استراتژیک شیعی جامه عمل بپوشاند و از خود نام و ذکر بسیار نیکویی باقی بگذارد بسیار دشوار است .
این پژوهشگر ادامه داد: از ایشان اولاد و فرزندانی به یادگار مانده است  که امروزه در جهان بشریت بزرگترین رهبران تاریخ بشریت به شمار می روند، بویژه مقام معظم رهبری که حق بسیار بزرگی بر گردن تمام ما شیعیان دارند.
وی ادامه داد: آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای فرزند آیت‌الله «حاج سیدحسین خامنه‌ای» در سال 1313 قمری در شهر نجف دیده به جهان گشودند. آیت‌الله سیدحسین خامنه‌ای پدر بزرگوار آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای از علمای منحصربه‌فرد تبریز در دوران مشروطه به شمار می‌آمد و در تاریخ مشروطیت نامی از وی برده شده است.
جلالی تصریح کرد: بدون تردید اجداد و دودمان آیت الله سید جواد خامنه ای به امام سجاد(ع) و امام حسین(ع) می رسد و این قطعیت از طرف آیت الله شبیری زنجانی تایید شده است. به همین منظور در مورد شخصیت بزرگمردی مانند آیت الله سید جواد خامنه‌ای به اعتبار فرزندان و نسب نامه قطعی و انسابتشان به دودمان ائمه اطهار(ع) از بعد تراجم نگاری و نسب شناسی برای ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی افزود: این عالم بزرگوار پس از ولادت همراه پدرشان به تبریز مهاجرت کردند و نزدیک به 23 سال در این شهر فعالیت داشتند؛ در سال 1306 هجری قمری دوباره به مشهد مراجعت کرده و ازدواج کردند.
این پژوهشگر ادامه داد: ایشان پس از فوت همسرشان با دختر آیت الله نجف آبادی میردامادی ازدواج کردند و آیت الله سید علی خامنه ای، سه برادر دیگرشان و خواهر ایشان که همسر آقا شیخ علی تهرانی بودند از فرزندان همسر دوم این عالم بزرگ هستند.
وی با بیان اینکه سال  1336 هجری قمری  دوران حضورآیت الله سید جواد خامنه ای در مشهد مقدس مصادف با دوران پر تلاطم مشروطه است، تصریح کرد: این عالم بزرگوار، در سن 23 سالگی در مشهد حضور یافتند و  یکی ازاساتید مهم ایشان در این دوران، مرحوم میرزا محمد آقا زاده  پسر دوم آخوند خراسانی است که رهبری جریانات مشروطه در مشهد بر عهده ایشان و مرحوم شیخ ذبیح الله قوچانی از شاگردان آخوند خراسانی، بود.
جلالی خاطر نشان کرد: این عالم بزرگوار در آن دوران پر تلاطم مشروطیت به مشهد آمده و از محضر اساتید  حاج آقا حسین قمی، میرزا محمد آقا زاده و آقا بزرگ حکیم بهره برده است.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در خصوص اینکه چرا شخصیت پدرشان خیلی بازتاب پیدا نکرده است فرموند: زبان پدر من زبان فصیح نبود و لهجه داشتند و این موجب می‌شد مخاطب زیادی نداشته باشند. مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: آیت الله میلانی، آیت الله نجف آبادی و امام خمینی(ره)  با ایشان دوستی و مراوداتی داشتند و یکی از مباحثی که بین ایشان و علامه طباطبایی رد و بدل می شد مربوط به هندسه اقلیدسی و ریاضیات بود.