نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/11     ساعت:   20:23:18
بازدید:   941
 
 
مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: رویکرد ما در بحث سادات و مفاخر اسلامی تمدنی است

مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی رویکرد پژوهشهای این مرکز در حوزه سادات و مفاخر اسلامی را رویکردی تمدنی دانست.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی...


غلامرضا جلالی مدیر گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در مراسم افتتاحیه کتابخانه تخصصی سادات که امروز برگزار شد، عنوان کرد: این گروه همانطور که از نامش پیداست، مباحث پژوهشی تدوین دانشنامه مشاهیر مشهد؛ تدوین دانشنامه مزارات ایران؛ تشجیر انساب امامزادگان؛ نسب شناسی سادات را دنبال می کند.
وی دانشنامه مزارات ایران را یکی از کارهای پژوهشی گروه انساب و مفاخر اسلامی بنیاد ذکر کرد و گفت: اين اثر به معرفی 4500 شخصیت همچون پيامبران، امامزادگان، عرفا و قدمگاه‌های كشور می‌پردازد و اين كتاب که پیش بینی شده است در 20 جلد تهیه و تدوین شود، به عنوان اولين شناسنامه مزارات، نه تنها در ايران، بلكه در جهان اسلام نيز بی‌مانند است.
مدير گروه رجال و انساب به استفاده از منابع اصيل نسب‌شناسی سده‌های دوم تا پنجم اشاره كرد و افزود: اين منابع اطلاعات نابی درخصوص مسائل سادات ايران، حيات و مدفن آنان و طبقه‌بندی جغرافيای ايران است.
وی خاطر نشان کرد: تا کنون بیش از 200 اطلس تاریخی تهیه و تدوین شده است و سال 1400 سرآغاز جدیدی برای اطلس جهانی  خواهد بود.این اطلس جهانی میتوانند ارتباطات سادات را با ایران قوام ببخشد.
این پژوهشگر ادامه داد:رویکرد ما در بحث سادات تمدنی است و بحث مطالعات سادات یکی از حوزه های مطالعاتی است که در این حوزه به دنبال توان بخشی تمدن نوین اسلامی آگاهانه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: حوزه های مطالعاتی گوناگونی در حوزه سادات و مفاخر اسلامی داریم که می تواند مورد استفاده دانش‌های مرتبط با این موضوع باشد.از جمله آن می توان به «تاریخ تشیع»،«ایران شناسی» و «اسلام شناسی» اشاره کرد.
جلالی افزود: این دانش همانند ابزاری است که در میدان عمل و گفتمان های فرهنگی در سطح جهان اسلام می تواند نقش آفرین باشد از همین رو جاذبه هایی با توجه به مرکزیت آستان قدس رضوی می تواند قدرتی را در اختیار ما قرار دهد که برای ساماندهی این مجرا مفید است.
وی تصریح کرد: در کنار این نگاه ما باید دانش‌های تمدنی هم داشته باشیم، بخشی از این دانش ها به عهده حوزه و بخشی نیز بر عهده دانشگاه است که از ترکیب این دو مرکز می توانیم هدف کلانی را دنبال کرده و این هدف فراموش شده، ابر دانش تمدنی است.
این پژوهشگر ادامه داد: در ابر دانش تمدنی که درغرب وجود دارد، تمام جهات علوم و اصول موضوعی دانش ها جهت دهی می شود و از این مجرا آنان قدرت پیدا کرده و خیلی راحت تولیدات جهان را به نام خود مصادره می‌کنند و حتی به آنان جهت می دهند.