نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/12     ساعت:   17:47:22
بازدید:   482
 
 
با حضور نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری چهارمین جلد از اثر «کتاب القضا من کتاب تحقیق‌الدلائل فی شرح تلخیص‌المسائل» رونمایی شد

با حضور نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان از «کتاب القضا من کتاب تحقیق‌الدلائل فی شرح تلخیص‌المسائل» اثر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


مراسم رونمایی از اثر «کتاب القضا من کتاب تحقیق‌الدلائل فی شرح تلخیص‌المسائل» که به همت گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است، امروز با حضورآیت الله سید احمد حسینی خراسانی نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری ،حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی و جمعی از پژوهشگران و محققان برگزار شد.
حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در این مراسم گفت:این کتاب توسط حجت‌الاسلام والمسلمین حاج مولی علی الکنی الطهرانی به زبان عربی نگاشته شده است و از مفصل‌ترین آثاری است که در موضوع قضا و قضاوت نگاشته شده و دربردارنده آرا برخی از فقها با موضوع قضا و قضاوت است.
وی خاطر نشان کرد:اصل این اثر در قطع رحلی به چاپ رسیده که در واقع استفاده آن برای فضلا، طلاب و اساتید کمی دشوار بود، همچنین به دلیل چاپ محدود و وجود برخی از اصطلاحات اشتباه در اصل این اثر، گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بر آن شدند تا آن را تصحیح، تحقیق و احیا کنند.
حجت الاسلام شریعتی تبار ادامه داد: «کتاب‌القضا» جامع تمام مباحث قضایی و دربردارنده موضوعاتی اعم از معنای قضا و قضاوت، احکام قضا، وجوب قضاوت، شروط قاضی، راه‌های ثبوت ولایت بر قضا، آداب قضاوت، ارتزاق قاضی، طرق و راه‌های اثبات دعوا، صدور حکم و کیفیت آن، شهود و بینه، اقرار، قسم، قضاوت بر غایب و... است.
وی افزود: مخاطبان این اثر فضلای حوزه و اساتید و همچنین مسئولین و شخصیت‌های قضایی است؛تا کنون 4 جلد از این اثر به چاپ رسیده است و جلد پنجم آن در دست چاپ است.
این پژوهشگر تصریح کرد:این اثر از دیدگاه صاحب‌نظران یکی از بهترین متون فقهی به لحاظ قضاوت و قضا است و مولف کتاب از رجال فقهی و علمی و تحصیل کرده حوزه علمیه نجف و از مرجعیت علمی، سیاسی و اجتماعی در زمان قاجار به شمارمی رود.