نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/12     ساعت:   17:50:24
بازدید:   455
 
 
نشست « تحلیل معنا شناسی محاسن کلام اهل بیت(ع)» برگزار شد

به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی همزمان با ایام دهه کرامت نشست « تحلیل معنا شناسی محاسن کلام اهل بیت(ع)» برگزار شد.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت الاسلام مهدی مردانی گلستانی، سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، در این نشست که امروز با حضور آیت الله سید احمد حسینی خراسانی، نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی و جمعی از پژوهشگران و محققان برگزار شد، به شرح حدیثی از امام رضا(ع) پرداخت.

وی ابراز کرد: امام رضا(ع) در حدیثی می فرمایند: «خدا رحمت کند بنده‌اي را که امر ما را زنده مي‌کند». از ایشان سوال شد چگونه امر شما اهل بیت(ع) زنده می شود، ایشان فرمودند: «مردم علوم ما را فرا بگيرند و آنها را به مردم بياموزند که اگر مردم، محاسن و زيبایي‌هاي کلام ما را بدانند از ما پيروي مي‌کنند».

این پژوهشگر تصریح کرد: آیا مراد از زیبائی های کلام اهل بیت(ع) در این حدیث زیبائی های ادبی است؟ در پاسخ باید گفت زیبائی های ادبی لازم است اما کافی نیست.

وی افزود: در تعریف محاسن کلام اهل بیت(ع) می توان گفت، کلماتی که از برتری های ادبی و محتوایی برخوردار بوده و موجب تاثیر در باور و رفتار مخاطب می شود.

سرپرست پژوهشکده اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ابراز کرد: محاسن و واژه حسن سه معنای زیبایی، دانش و معرفت و فضل و برتری دارد، فرمایش امام رضا(ع) دعوت فراگیری متون برگزیده و منتخب ائمه اطهار(ع) است که اگر آن کلمات شناخته شوند، تبعیت از آنان را دنبال خواهد داشت و تاثیر پذیری اتفاق می افتد.

وی خاطر نشان کرد: کلید واژه ای که فراتر از معنای زیبایی تعبیر می شود در خطبه 87  نهج البلاغه در فرمایشات امام علی(ع) آمده است؛ در این خطبه مردم به روی آوردن به اهل بیت(ع) توصیه شده اند و به این نکته اشاره شده که اهل بیت(ع) را در بهترین جایگاه‌های قرآن قرار دهید.