نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/04/15     ساعت:   18:47:52
بازدید:   711
 
 
به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ کتاب «تاریخ مهمانسرای آستان قدس رضوی» منتشر شد

«تاریخ مهمانسرای آستان قدس رضوی از آغاز دوره صفویه تا پایان دوره قاجاریه» عنوان اثری است که به تازگی از سوی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر و روانه بازار نشر شده است.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی...


تاریخ مهمانسرای آستان قدس رضوی تاریخ نمایش اعتقادات راسخ و پاک، ارادت ها، ایثارها و گذشت ها و تاریخ عبور از مادیات برای رسیدن به معنویات و همچنین تاریخ خدمت حقیقی و واقعی به زائران و چگونگی کسب رضایت حضرت رضا(ع) است

به وجود آمدن پیش زمینه های اطعام نیازمندان حریم حرم امام علی بن موسی الرضا(ع) در عصر حکومت تیموریان و تاسیس رسمی آن در زمان حکومت صفویه و همچنین ادامه حیات و توسعه در دوران افشاریه و قاجاریه در جوار بارگاه منور رضوی در مشهد، از ارادت و علاقه بزرگان و شیعیانی حکایت دارد که اکرام و اطعام زائران و خادمان بارگاه پاک و ولایت مدار هشتمین پیشوا و امید مسلمانان و شیعیان جهان را وجهه همت خود ساخته و دراین راه از بذل مال و دارایی خود دریغ نورزیدند.

تاریخ مهمانسرای رضوی یادآور یاد و نام خیرخواهان، نیک اندیشان و واقفان و خدمتگزارانی است که با وقف مال و جان خود در راه کسب خشنودی حضرت رضا(ع) و رفاه زائران آن حضرت نقش شایسته ای در ترویج آیین و مذهب تشیع و امامت داشته اند.
سهراب پورمحمدتقی جعفرآبادی نگارنده این اثر کوشيده ضمن بیان تاریخ و تحولات مهمانسرای آستان قدس رضوی در دوره‌های گذشته، یاد و نام واقفان و زحمتکشان این نهاد متبرک آستان قدس رضوی را که در گذشته‌های دور زحمت بی‌دریغ کشیدند و امروز روی در نقاب خاک پنهان کرده‌اند، گرامی دارد و جاودان سازد.
نگاهی کوتاه به تاریخ آستان قدس رضوی، نام ها و مکان های قدیم مهمانسرا، درآمدها و هزینه های مهمان سرا، مشاغل و مناصب قدیم مهمانسرا، خدمات مهمان سرای آستان قدس رضوی، کمیت و کیفیت و زمان پذیرایی در مهمان سرا، انواع و اجزای غذاهای مهمانسرا در دوره های صفویه، افشاریه و قاجاریه، ظروف و لوازم مهمان سرای قدیم و... از عناوین اصلی ترین موضوعات این اثر است.