نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1399/05/16     ساعت:   11:18:56
بازدید:   477
 
 
شاعر و نویسنده ادبیات آئینی: اشعار غدیریه راس هرم ادبیات شیعی است

شاعر و نويسنده ادبيات آیيني گفت: اشعار غدیریه‌ همواره به عنوان قله و رأس هرم ادبیات شیعی مورد توجه شاعران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) قرار گرفته ‌است. به گزارش اداره روابط عمومی و امور بین الملل آستان قدس رضوی...


مصطفی جلیلیان مصلحی یکی از شاعران و نويسندگان برجسته و نام آشناي ادبيات آييني در گفتگو با خبرنگار اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، اظهار کرد: یکی از موفقیت‌های نحله‌ها و شاخه‌های پس از انقلاب اسلامی که از بُعد کیفیت و کمیت اثربخشی بیشتری در شعر معاصر داشت، شعر آیینی است.
وی ابراز کرد: شعر آييني به دليل گستردگي و ويژگي هاي خاص خود به عنوان يك مقوله مستقل همواره مد نظر منتقدين ادبي و همچنين شاعران بوده است و توجه نسل جوان و فعاليت در اين عرصه گواهی بر اهميت آن توسط شاعران جوان است.
وی همچنین درباره ادبیات غدیریه گفت: از همان لحظه شکل‌گیری واقعه غدیر، شاعران به سمت ستایش این واقعه در سروده‌هایشان رفتند؛ پس از ورود تشیع به ایران نیز غدیریه های فراوانی سروده شد که با بررسی دیوان‌های شاعران، شاهد غدیریه‌های بی نظیری هستیم.
این ویراستار بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: شاعر آیینی که درباره غدیر قلم فرسایی نکرده‌ باشد، یا کم توفیق بوده و یا کم کار است؛ اما خوشبختانه معاصران و به ویژه نسل کنونی در این عرصه خوب کار می کنند و از اساتید خودشان بهره‌ می بردند.

نقد آثار موجب جذب بیشتر مخاطب می شود
مصلحی مطالعه را تنها راه نجات نسل جدید در این عرصه دانست و گفت: همان گونه که  مقام معظم رهبری بسیار بر نقد تکیه دارند و تاکیدشان بر این است که جلسات ما تنها به قرائت شعر ختم نشود، بزرگانی که سال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قلم فرسایی کردند و به یک وارستگی در آثارشان رسیدند نیز باید آثارشان مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
این شاعر آیینی ادامه داد: اثری که تولید می شود حتما باید نقد شود زیرا اثر برون آمده از کارگاه نقد می تواند کارگشا باشد و مخاطب امروز را بیش از پیش جذب کند.
وی گفت: شعر آیینی یک شعر در ابعاد کوچک فرقه تشیع نیست بلکه جهان شمول است؛ ما دارای شخصیت‌هایی جهانی همچون پیامبر اسلام(ص) و مولای متقیان حضرت علی(ع) هستیم از همین رو باید نسل جوان را تشویق کنیم تا ضمن خوانش دقیق تاریخ و سیره زندگانی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) اشعار خود را به این سمت و سو سوق داده و هدایت کنند.
وی بیان کرد: شعر و ادبیات هر قوم آئینه افکار، باورها و گرایش های آن است و نماد تفکر، اعتقادات و فرهنگ مکتبی شیعه نیز در آئینه ادبیات آیینی شاعران ولایی شیعی تجلی می یابد.

توجه به حقایق کلام اهل بیت(ع) در اشعار
این ویراستار در ادامه دربارۀ اشعار سروده‌ شده با محوریت امام‌رضا(ع) بیان کرد: اشعار بسیاری با موضوع پنجره گنبد، توسل به حضرت و... سروده شده است اما متاسفانه درباره مناظرات حضرت رضا(ع) اشعار چندانی سروده نشده است از این رو باید به حقایق و گنجینه های کلام اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بیشتر پرداخته شود.
وی اظهار کرد: امیدوارم در آینده‌ای نه چندان دور شعر آیینی ما به سر حد بالندگی برسد؛ ما در دورۀ گذار ادبی هستیم و این دوره طی خواهد ‌‌‌‌شد زیرا به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی بهترین شاعران آیینی در همین دیار زندگی می‌کنند.
مصلحی تصریح کرد: بی تردید جوان ها در این سال‌ها خوب عمل کرده‌اند و بدون شک در آینده‌ای بسیار نزدیک ما محتشم‌های ثانی خواهیم داشت و این مایه دلگرمی است؛ بزرگترین آرزو وخوشبختی برای شاعر اهل بیت(ع) این است که اثری تولید کند با اخلاص و برای صاحبان اصلی اثر باشد؛ جهان آینده به این بخش از شعر بسیار نیاز خواهد‌ داشت و کسانی که جریان‌های مختلف شعری را در جهان دنبال می‌کنند به این نتیجه می‌رسند که جریان شعر اخلاق‌گرا بهترین جریان است.
این ویراستار بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: توفیق داشتم 27 اثر را به طبع برسانم که بیشتر آن‌ها درباره ادبیات آیینی و بخشی از آن نیز درباره ادبیات و دیگر گونه‌های شعری است. وی به عناوین این آثار اشاره کرد و گفت: «گنجینه عاشورا»، «در آستان شوق» که در آستان‌ قدس ‌رضوی چاپ شد و گزیده‌ای از «شعر معاصر رضوی» از جمله آثاری است که به زیور چاپ آراسته شده است.