نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1399/05/19     ساعت:   13:13:09
بازدید:   539
 
 
در آستانه ولادت امام کاظم(ع)؛کتاب «سید بغداد؛ پژوهشی در زندگانی امام کاظم(ع)» معرفی شد

کتاب «سید بغداد؛ پژوهشی در زندگانی امام کاظم(ع)» یکی از آثار منتشرشده بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی است که هم‌زمان با سالروز میلاد باسعادت موسی بن جعفر(ع) معرفی می‌شود.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، این مرکز در راستای ترویج مکتب و سیره اهل‌بیت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) آثار بسیاری را با محوریت سیره معصومین و سرگذشت نامه‌ها منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

کتاب «سید بغداد؛ پژوهشی در زندگانی امام کاظم(ع)» نیز ازجمله این آثار است که هم‌زمان با فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت امام موسی کاظم(ع) به مخاطبان معرفی و عرضه می‌شود.

امامان معصوم (علیهم‌السلام) در کنار مرجعیت علمی و معنوی، مدیریت و رهبری سیاسی جامعه اسلامی را بر اساس آموزه‌های قرآن و سنت نبوی بر عهده‌دارند. آن بزرگواران با حکومت‌های فاسد و ظالم زمان خود مبارزه و برای تشکیل حکومت اسلامی به رهبری خود تلاش‌ کرده‌اند.

بر این اساس امام کاظم(ع) نیز مدت زیادی از عمر گران‌مایه خود را در زندان حکام ستم‌پیشه زمان گذراند که این حبس طولانی از طرفی نشان‌دهنده روحیه ظلم‌ستیز امام کاظم(ع) و از سوی دیگر نشانه روح تجاوزکارانه و استکباری هارون است که برای ماندن بر اریکه قدرت، حجت معصوم را زندانی، شکنجه و سرانجام به شهادت رساند.

کتاب «سید بغداد» اثری پژوهشی در زندگانی امام کاظم(ع) است که مؤلف آن در آغاز ریشه‌های تشیع در بغداد را تبیین کرده است و پس از عرضه روایت‌هایی درباره بغداد و ارزیابی شخصیت منصور عباسی به‌عنوان بنیان‌گذار این شهر، ستم‌های خلفای عباسی به‌ویژه هارون بر امام کاظم(ع) را بررسی می‌کند.

نویسنده در فصلی گفت‌وگوی راهبان مسیحی با امام کاظم(ع) را عرضه می‌دارد و پس از آوردن نشانه‌های اعجاز امام در روزگار کودکی، احادیثی را در پایان بیان می‌کند.

این اثر در 17 فصل به موضوعات مختلفی ازجمله ریشه‌داری شیعه در بغداد، منصور عباسی بنیان‌گذار بغداد، امام کاظم(ع) قدیس بغداد، تصورات هارون از خطر امام کاظم(ع) و نشانه‌های امام کاظم(ع) از دوران کودکی پرداخته است.

کتاب «سید بغداد» اثر فاخری از روحانی برجسته لبنانی شیخ علی کورانی العاملی است که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قطع وزیری و با شمارگان 500 نسخه منتشرشده است.