نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/06/04     ساعت:   16:12:47
بازدید:   482
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: هدف امام حسین(ع) از قیام کربلا اصلاح امت دینی بود

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در جریان قیام کربلا هدف امام حسین(ع) اصلاح امت دینی و نجات دین از انحرافات عمیق بود. امام حسین(ع) زخم‌های وارد شده بر پیکره دین را التیام بخشیدند.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت الاسلام مهدی شریعتی‌تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ویژه برنامه احیا امر امام که همزمان با ایام دهه اول ماه محرم برگزار شد، گفت: عوامل مؤثر در قیام کربلا به دو بخش تقسیم می‌شود نخست مربوط به امام حسین(ع) و دیگری مربوط به دشمن است.

وی ادامه داد: در جبهه امام حسین(ع) سه عامل: خود‌داری امام حسین(ع) از بیعت با یزید، اجابت دعوت مردم کوفه و مهم‌ترین عامل امر به معروف و نهی از منکر که نقش کلیدی دارد و در سخنان امام حسین(ع) کاملا محسوس بوده، مطرح است.

این پژوهشگر در ادامه به اهمیت جایگاه امر به معروف در قرآن و روایات اشاره کرد و ادامه داد:  قرآن کریم امت اسلامی و جامعه قرآنی را بهترین جامعه می‌داند در صورتی که افراد آن پیوسته یکدیگر را امر به معروف و نهی از منکر کنند.

وی تصریح کرد: در سوره مبارکه حج نیز  شاخصه‌های مؤمنانی که حکومت در اختیارشان است را اقامه نماز، فرهنگ‌سازی زکات و امر به معروف و نهی از منکر معرفی می‌کند.

حجت الاسلام شریعتی تبار گفت: راه انبیاء الهی و روش صالحان(که  از جمله آثار و برکات آن می‌توان به  برقراری امنیت، عدالت و امنیت اقتصادی، حلال شدن کسب و کار  اشاره کرد) از آثار اقامه این دو فریضه بزرگ الهی یعنی امر به معروف و نهی از منکر است.

وی تصریح کرد: در قرآن کریم و روایات، پیامدها و آثار و برکات این دو فریضه بیان شده است که یکی از آن پیامدها تسلط اشرار بر سرنوشت جامعه است که در روایات داریم اگر افراد جامعه دینی در موضوع امر به معروف«تواکل» کنند به این معنی که گفته شود دیگران هستند و به ما ارتباطی ندارد، باید خود را آماده عذاب الهی کنند.

وی با اشاره به جریان پیوستن حر به سپاه امام حسین(ع) گفت: حر بن یزید ریاحی در جبهه دشمن بود اما در روز عاشورا توبه کرد و به امام حسین(ع) پیوست. وی در ملاقات اولیه با امام حسین(ع) دو نکته تربیتی را به ما می‌آموزند، نخست اینکه حر و لشکریانش در نماز جماعت پشت سر امام حسین(ع) ایستادند و دیگر ادای احترام کامل و عرض ادب به ساحت حضرت زهرا (س) است.

شریعتی تبار اظهار کرد: این دو نکته موجب شد ما اولاً ادب را نسبت به شعائر دین رعایت کنیم و اینکه راه توبه همواره برای انسان باز است.