نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/06/17     ساعت:   15:36:25
بازدید:   496
 
 
پژوهشگر مطالعات روابط بین‌الملل اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی: آتش زدن قرآن کریم توسط تندروها می‌تواند جرم بین‌المللی تلقی شود

پژوهشگر مطالعات روابط بین‌الملل اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: آتش زدن قرآن کریم توسط تندروها می‌تواند یکی از جرائم بین‌المللی تلقی شود.به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


دکتر غلامرضا کحلکی،  پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص آتش زدن قرآن کریم از نگاه حقوق و اندیشه‌های روابط بین‌الملل اظهار کرد: بار دیگر تندروها اتفاق بد دیگری را برای جامعه بین‌المللی رقم زدند؛ یک گروه راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن کریم را به آتش کشیدند و خشم مسلمانان را جریحه‌دار کردند.
وی ابراز کرد: در دنیای امروز وقتی تروریست‌های داعش به پالمیرا حمله می‌کنند و نمادهای تاریخی بشریت را تخریب می‌کنند این نکته مطرح می‌شود که در حقوق کیفری بین‌المللی، دیوان کیفری بین‌المللی باید ورود پیدا کند و این مورد را جرم بین‌المللی تلقی کند.
این پژوهشگر ادامه داد:  مسئله اینجاست که بحث احترام به ادیان و حقوق ادیان و همچنین  هتک حرمت هویتی به کتاب آسمانی مطرح است و هتک حرمت به این کتاب آسمانی  اساساً می‌تواند یک جرم بین‌المللی تلقی شود؛ ازاین‌رو این مسئله هویت بین‌المللی مسلمانان و آن فهم بینا ذهنی که ممکن است بین ادیان مختلف ایجاد شود، مبتنی بر نزدیک شدن و گفت‌وگو میان ادیان و همچنین حل کردن بحران‌های هویتی میان ملت‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
وی تصریح کرد:  بنده معتقدم که این اقدام توسط دیوان کیفری باید به‌عنوان یکی از جرائم علیه بشریت، مورد پیگیری کیفری قرار گیرد و حتی شورای امنیت و دیوان بین‌المللی دادگستری نیز باید به این مسئله حساس باشند و علیه حاکمیت‌هایی که در سرزمین آن‌ها این‌چنین اتفاقاتی رقم می‌خورد، حساس باشند.
کحلکی بابیان اینکه رویه امروز در عرصه بین‌الملل رویه سکولاریزه کردن عرصه بین‌الملل است، گفت: ما امروز یک بازگشت به هویت را به دلیل بحران معنا در عرصه بین‌الملل شاهد هستیم؛ ازاین‌رو باید به مقدسات ادیان احترام گذاشته شود تا رویکردهای رادیکال عرصه بین‌الملل تعدیل شوند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه باید نهادهای بین‌المللی جامعه بین‌المللی مسلمانان به این مسئله حساس باشند و این بحران مانند بحران سلمان رشدی نباید مورد غفلت واقع شود و ما نباید شاهد انفعال جامعه بین‌المللی مسلمانان باشیم؛ازاین‌رو، سازمان‌های بین‌المللی اسلامی نظیر سازمان همکاری اسلامی، باید نسبت به این قضیه حساس باشند و با محکوم کردن و ارائه آرای حقوقی ذهن جامعه حقوقی بین‌المللی را نسبت به آن حساس کنند.
این پژوهشگر حوزه بین‌الملل، اضافه کرد: قطعاً شورای امنیت اگر می‌خواهد در عرصه بین‌الملل افراطی‌گری خاتمه پیدا کند و اگر می‌خواهد ثبات و امنیت در عرصه بین‌الملل نهادینه شود باید به این موضوع حساس باشد. وی افزود: حساسیت کشورهای مسلمان و به‌ویژه ملت‌های کشورهای مسلمان ضروری است و جریان نخبگانی نیز در این خصوص باید شکل بگیرد.
وی عنوان کرد: باید جامعه بین‌المللی برای اتفاقاتی ازاین‌دست بتواند به یک بلوغی برسد که اقدامات مقتضی را انجام دهد که مهم‌ترین آن پرداختن به این جرائم به‌عنوان جرائم کیفری بین‌المللی است.