نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/06/27     ساعت:   18:40:40
بازدید:   444
 
 
معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد: نگاه عالمانه بنیاد پژوهشهای اسلامی به پژوهش

معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: این مرکز، به علم و دانش و پژوهش توجه ویژه داشته و نگاهی عالمانه به این حوزه‌ها دارد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت‌الاسلام علی جلائیان اکبر نیا معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی در مراسم بازدید دکتر موسی مهدوی، معاون سرمایه انسانی آستان قدس رضوی از فعالیت‌های پژوهشی این مرکز که با حضور حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیرعامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و جمعی از معاونین و پژوهشگران این مرکز برگزار شد، به مأموریت‌های اصلی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف و مأموریت‌های این مرکز پژوهش است که در قالب های متفاوت ارائه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: گاهی حاصل یک پژوهش کتاب می‌شود که اگر فقط در این قالب باشد، درواقع پژوهش را محصور کرده‌ایم.
این پژوهشگر تصریح کرد: بنیاد علاوه بر مأموریت پژوهش، همه‌ساله میزبان دانشمندان و شخصیت‌های فرهنگی و علمی د اخلی و خارجی است که ماحصل این بازدیدها، علاوه بر آشنایی آنان با فعالیت‌های پژوهشی این مرکز، به طرح های پژوهشی جدید منجر می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: همه‌ساله مراجع عظام، بزرگانی از مجلس خبرگان، ائمه جماعات اهل سنت از کشورهای مختلف به‌ویژه پاکستان و افغانستان، نخبگان فرهنگی و علمی از داخل و خارج از کشور و دیگر شخصیت های فرهنگی و سیاسی از این مرکز دیدن می‌کنند که این‌گونه بازدیدها به برقراری ارتباط و تعامل هر چه بیشتر با این  مرکز می‌افزاید.
 
حجت‌الاسلام جلائیان بابیان اینکه در سال گذشته 30 کرسی ترویجی در بنیاد برگزارشده است، افزود: یکی دیگر از مأموریت‌های بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، برگزاری کرسی‌های ترویجی است که در سال گذشته این مرکز جزء برترین‌های برگزاری کرسی‌های ترویجی بوده که در قالب های عالمانه برگزار شده اند.
وی خاطرنشان کرد: خروجی این کرسی‌های ترویجی مقاله و یا کتاب است و شرکت در این جلسات برای پژوهشگران و مخاطبان  بسیار ارزشمند است. این پژوهشگر، همچنین در ادامه به برگزاری نشست‌های تخصصی اشاره کرد و گفت: در این‌گونه نشست‌ها ناقد به‌صورت مستقیم به‌نقد نمی‌پردازد درصورتی‌که در کرسی‌های ترویجی ناقدان مستقیم آثار و دیدگاه های پژوهشگران را نقد می‌کنند.
وی چهارمین نوع از جلسات که حاصل آن ارائه پژوهش‌هاست را برگزاری جلسات عمومی ذکر کرد و گفت: نگاه ما برای دعوت از یک سخنران برای مراسم  و مناسبت‌های مختلف،نگاهی دانشی است.

امیر الله شمقدری معاون اداری مالی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم بابیان اینکه طی  5سال گذشته تاکنون 30 درصد از نیروی انسان بنیاد کاهش داشته است، گفت: در سال 1404 نیز همین میزان کاهش نیروی انسانی داریم.
وی خاطرنشان کرد: درصد بالایی از پژوهشگران در مجموعه بنیاد پژوهشهای اسلامی در مقاطع عالی حوزه و دانشگاه تحصیل کرده اند و میانگین سنی پژوهشگران 49 سال و میانگین سابقه خدمت آنان 18 سال است.
شمقدری با اشاره به این نکته که باید به سمت آموزش‌های کاربردی حرکت کنیم، اظهار کرد: ما برای شناسایی نیازها، به بانک جامع منابع انسانی نیاز داریم و اکنون بنیاد در این حوزه موفق عمل کرده است.
 وی خاطرنشان کرد: همان‌طور که همه می‌دانیم تراکم نیروی انسانی در نظام کشور ما بسیار نگران‌کننده است و این سؤال پیش می‌آید که نیروهای توانمند را چگونه جذب کنیم؟ اعتقاد ما بر این است که نیروی انسانی باید کاهش یابد، اما باید نیروهای توانمند را جذب کارکنیم.