نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/07/28     ساعت:   18:40:07
بازدید:   378
 
 
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان؛ اصل رعایت کرامت انسانی در سیره گفتمانی امام رضا(ع)

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان، اصل رعایت کرامت انسانی را یکی از مولفه‌های گفتمان در سیره امام رضا(ع) ذکر کرد.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نصیب الله عمراف،عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان، در وبینار تخصصی«سیره عملی و علمی امام رضا(ع) در تعامل با پیروان و ادیان و مذاهب اسلامی» که با همکاری بنیاد پژوهشهای اسلامی و سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: گفت‌وگو با ادیان و مذاهب در سیره امام رضا(ع) بویژه در زمان زندگی ایشان در توس به وفور مشاهده می‌شود.
وی به مولفه‌های گفت‌وگوهای علمی امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: چند اصل مهم را سیره ایشان می توان ملاحظه کرد؛ نخستین اصل کرامت انسانی است که مهم‌ترین اصل قابل توجه امام در مناظراتشان بشمار می‌رود. بر این اساس که تمام انسان ها از کرامت و حقوق برابری برخوردار هستند و این امام همام همواره تاکید داشتند امتیاز افراد بنا بر منطق قرآن، همان تقواست؛ از همین رو همه انسان ها از کرامت برخوردار بوده و در نزد خدا یکسان هستند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان تصریح کرد: اصل آزادی اندیشه از دیگر مولفه‌های گفت‌وگو و مناظرات امام رضا(ع) با ادیان و مذاهب است.  امام هشتم شیعیان همواره در این جلسات اجازه اندیشه و فکر به مخاطب می‌دادند و اندیشهو تفکر آنان را باز می‌گذاشتند تا طرف مقابل به راحتی افکار و اندیشه های خود را بیان کنند.
وی ادامه داد: امام رضا(ع) در مناظرات خود، هر گونه تعصب و تبعیض را نفی می‌کردند و همچنین به پایبندی اخلاق حسنه در گفت‌وگوها تاکید داشتند. هر کس در این گفت‌وگوها شرکت می‌کرد باید بر اصل اخلاق پایبند باشد و امام خود الگو اسوه اخلاق بودند و به همین منظور مردم ایشان را قبول داشتند و احترام می‌گذاشتند.
نصیب الله عمراف همچنین افزود: تعامل و گفت‌وگو میان مذاهب اسلامی در سیره امام رضا(ع) بر دو اصل استوار است نخستین اصل محوریت قرآن کریم و آموزه‌های قرآنی بود که همواه در مناظراتشان استفاده می‌کردند و اصل بعدی در تمسک به سنت نبوی است.