نویسنده:   غلامرضا کحلکی     تاریخ نگارش:   1399/08/10     ساعت:   18:43:54
بازدید:   474
 
 
استاديار و عضو هیئت‌علمی گروه علوم سياسی دانشگاه تهران: سیره پیامبر اکرم(ص)از مهم‌ترین عرصه‌های پژوهش و تحقیق است

استاديار و عضو هیئت‌علمی گروه علوم سياسی دانشگاه تهران گفت: بی‌شک، سیره پیامبر اکرم(ص)از مهم‌ترین عرصه‌های پژوهش و تحقیق است که مسلمانان از گذشته تاکنون و حتی شرق‌شناسان با اهداف مختلف به آن پرداخته‌اند.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سید مهدی ساداتی نژاد استاديار و عضو هیئت‌علمی گروه علوم سياسی دانشگاه تهران در کنفرانس بین‌المللی آسیب‌شناسی مطالعات تاریخ اهل‌بیت(ع) در دوره معاصر که به میزبانی نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، به ارائه مقاله‌ای با موضوع «تحلیلی انتقادی بر رویکرد هشام جعیط در سیره نگاری نبوی» پرداخت.

ساداتی نژاد ادامه داد: این امر از قرن نخست هجری آغاز و تاکنون ادامه دارد. هشام جعیط (1935) اندیشمند نواندیش و مورخ تونسی با اتکا به رویکردهای انسان‌شناسانه، مکتب تاریخ‌نگاری آنال، تکیه‌بر آراء شرق‌شناسان و احاطه بر منابع گذشته با روشمندی خاصی، سیره نبوی را با نگرشی نو عرضه کرد.

این استادیار دانشگاه تهران، تصریح کرد: در این اثر نویسنده با رویکردی انتقادی مباحث مربوط به وحی، قرآن و نبوت را به‌صورت تطبیقی در ادیان توحیدی و از منظر انسان‌شناسی، فلسفی، تاریخی و با رویکرد پدیدارشناسی موردبررسی قرار داده است.

وی ادامه داد: در این تلاش پژوهشی خود، درصدد بررسی و نقد خوانش هشام جعیط درزمینهٔ سیره نگاری نبوی، مهم‌ترین دستاوردهای وی در این خوانش و افراد و رویکردهای تأثیرگذار برخوانش و سیره نگاری وی هستیم.