نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1399/08/12     ساعت:   13:29:04
بازدید:   570
 
 
به همت دبیرخانه همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان و با همکاری بنیاد برگزار شد؛ وبینار تخصصی «همگرایی ادیان در احترام به مقدسات» برگزار شد

به همت دبیرخانه همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان و با همکاری بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، وبینار تخصصی «همگرایی ادیان در احترام به مقدسات» برگزار شد


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در وبینار تخصصی «همگرایی ادیان در احترام به مقدسات» که با حضور دکتر محمد جواد رقوی عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی مشهد و آرش آبائی، پژوهشگر و محقق کلیمی برگزار شد، به موضوعات «احترام به مقدسات در سیره بزرگان و رهبران دینی»، «نقش احترام به مقدسات در ایجاد فضای گفتگوی میان دینی» و «احترام به مقدسات مهمترین عامل همگرایی، وحدت و تعامل بین ادیان» پرداخته شد.
محمد جواد رقوی عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی مشهد در ابتدای این نشست تخصصی ضمن تبریک میلاد خجسته رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) گفت: امام رضا(ع) به عنوان امام رئوف و امام صلح و دوستی شناخته می‌شوند و همواره تاکید اسلام نیز بر صلح و دوستی بوده است.
وی به تبیین صلح و دوستی بر اساس قرآن و احادیث پرداخت و گفت: اسلام در ارتباط با «صلح» دیدگاه مشترکی با سایر ادیان دارد. چنان که در آیه 208 سوره بقره قرآن آمده است: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید همگی در آرامش زندگی کنید.» و یا در آیه 61 سوره انفال به پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «اگر مخالفین طرفدار صلح و آرامش شدند و بال خود را برای آن پهن ساختند، تو نیز بال خود برای صلح بگشا و بر خدای توکل کن.»
رقوی در ادامه با بیان اینکه صلح منبعی الهی دارد و یکی از اسماء الحسنی و نام‌های خداوند است، خاطر نشان کرد: اساس کلی ادیان بر صلح و دوستی است و تفاوت‌ها را گروه‌های افتراقی رقم می‌زنند.
وی با بیان اینکه قرآن به وحدت ادیان در آیات متعدد اشاره کرده است، گفت: اولین نگاه به این مبحث همان همزیستی مسالمت آمیز ادیان در کنار یکدیگر است.
این عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی مشهد، یکی از ویژگی‌های رسول گرامی اسلام(ص) را رحمت عام و فراگیر ایشان نسبت به تمام اهل عالم ذکر کرد و افزود:  خدای متعال در مورد پیامبر(ص) فرمود: «وَما أرْسَلْناکَ إلاّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ»؛ «و تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستادیم.» به راستی که پیامبر اکرم(ص) جلوه بارز زیباترین صفات الهی از جمله رحمت، محبت، شفقت، مودت، رأفت و عطوفت هستند.
آرش آبائی، پژوهشگر و محقق کلیمی در ادامه این نشست ضمن اعلام مخالفت با هر گونه توهین به پیامبر(ص) گفت: ما کلیمیان ایرانی این توهین را نمی‌پذیریم و اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) را مخالف آزادی بیان می‌دانیم.
وی در ادامه به برخی از دستورات تورات اشاره و اظهار کرد: در برخی از دستورات کتاب تورات آمده است، همان‌گونه که خودت را دوست داری دیگران را نیز دوست بدار و هر آنچه که برای خود نمی‌پسندی برای دیگران نیز نپسند.
آبائی با بیان اینکه احترام گذاشتن به سایر ادیان، اساس دین یهود است، تصریح کرد: همانگونه که هدف خداوند متعال کمک کردن به انسان‌هاست؛ احترام، صلح و دوستی با سایر ادیان و کمک کردن به دیگران نیز از آموزه‌های دین یهود است.