نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/12/17     ساعت:   18:40:24
بازدید:   794
 
 
با حضور استادان دانشگاه معماری و استاد کاران، نخستین نشست هم اندیشی پیرامون معماری و هنر اعتاب مقدسه در دوران معاصر برگزار شد.

با حضور58 تن از اساتید دانشگاه معماری و استادکاران سنتی در عرصه بناهای سنتی، نخستین نشست هم اندیشی پیرامون معماری و هنر اعتاب مقدسه در دوران معاصر برگزار شد.


با حضور58 تن از اساتید دانشگاه معماری و استادکاران سنتی در عرصه بناهای سنتی، نخستین نشست هم اندیشی پیرامون معماری و هنر اعتاب مقدسه در دوران معاصر در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

در راستای تحقق بند 5 منشور ابلاغی حکم تولیت معزز آستان قدس رضوی، توجه به مجموعه‌ی فضاها و بناهای آستان قدس به عنوان گنجینه‌ی منحصر به فردی از هنر معماری اسلامی و ظرائف و لطائف علمی و هنری مورد توجه قرار گرفته است.

بر این اساس معاونت علم و فناوری آستان قدس رضوی با همکاری بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی و سازمان توسعه حریم حرم اقدام به برگزاری این همایش نموده است.

معاون علم و فناوری آستان قدس رضوی در حاشیه برگزاری این همایش با اشاره به محتوای حکم تولیت خصوص توجه به بناهای آستان قدس رضوی گفت: در 4 دهه اخیر بعد از انقلاب تا کنون حرکت بنیادی جهت بنیانگذاری سبک معماری اسلامی صورت نگرفته است.

دکتر طهرانچی با اشاره به گسترش 10 برابری آستان قدس رضوی طی این مدت و حرکت های اخیر در عتبات، این رشد را طی 500 سال اخیر بی نظیر دانسته است.

وی بازنگری و تامل در آنچه تا کنون انجام گرفته را لازمه حرکت به سمت فعالیت های بنیادی دانست و گفت: تبیین، تحقیق و استخراج مبانی دانش و سبک آن می تواند منشاء حرکت های گسترده ای باشد که می توان در دهه های آینده رقم زد. دکتر طهرانچی با بیان این مطلب گفت: آستان قدس بنابر این حرکت جمعی از اندیشمندان، هنرمندان و معماران موثر در این حوزه را گرد هم آورد و اولین همایش معماری هنر اعتاب مقدسه را تشگیل داد.

گفتنی است این نشست هم اندیشی در قالب سه گروه تخصصی معماری، ارایه های ساختمانی و آرایه های هنری برگزار شد.