نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/01/14     ساعت:   18:16:10
بازدید:   904
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، طرح «خاطرات و خادمان» اجرا خواهد شد.

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نظر دارد با همکاری معاونت اماکن متبرکه و امور زائران، معاونت ارتباطات و رسانه و مرکز امور خادمان، طرح علمی-پژوهشی با عنوان «خاطرات و خادمان» را به اجرا گذارد.


پژوهش‌ در تاریخ شفاهی و توثیق آن، از گونه‌های کار علمی است که به شناسایی و شرح رویدادهای تاریخی بر اساس دیدگاه‌ها و عملکرد شاهدان می‌پردازد؛ و از سویی، بارگاه منور رضوی ملجأ شیفتگان و دلدادگان اهل بیت (علیهم السلام) و کانون شکل‌گیری فرهنگ با عظمت رضوی است.

د‌ه‌ها رخداد مهم و مراسم آیینی در این حریم نورانی روی داده است و خادمان، فراشان، کفشداران از صنوف مختلف در نقل خاطرات و خدمت‌رسانی به زائر و مجاور، ناگفته‌های شنیدنی بسیاری دارند و در ضبط و نگهداری این شنیدنی‌های ارزشمند، باید اثری فاخر تولید شود.

 بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نظر دارد با همکاری معاونت اماکن متبرکه و امور زائران، معاونت ارتباطات و رسانه و مرکز امور خادمان، طرح علمی-پژوهشی با عنوان «خاطرات و خادمان» را به اجرا گذارد.

به همین منظور نخستین جلسه شورای سیاستگذاری طرح «خاطرات و خادمان» با حضور مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی، معاون اماکن متبرک و امور زائران، رئیس مرکز امور خادمان و نمایندگان دیگر همکاران طرح در محل بنیاد برگزار شد و طی آن موضوعات گوناگونی درباره طرح یاد شده، به بحث و بررسی گذاشته شد.

در این جلسه، حجت الاسلام دکتر محمود مرویان حسینی با اشاره به ارزشمندی خاطرات خادمان حریم امام هشتم ( علیه السلام ) تأکید کرد: جا دارد این گفته‌ها و مصاحبه‌ها به صورت اثری در قالب تاریخ شفاهی، نگاشته شود و مبتنی بر این آثار خواهد بود که در آینده، خاطرات هم در تاریخ ماندگار می‌شود و هم تبدیل به جریانی فرهنگی و اجتماعی می‌گردد و می‌تواند نقش آفرینی‌های متعددی داشته باشد.

دکتر مرویان حسینی افزود: از سوی دیگر توجه به افزون بر 24 عرصه خدمت رسانی در آستان قدس رضوی ما را بر آن می‌دارد که آثار مکتوب معتبر و معیار تولید کنیم؛ چرا که در  هر کدام از بخش‌ها، خادمانی هستند که در سینه‌هایشان خاطرات نابی دارند و گفته‌های آن‌ها دریایی از عشق و معنویت و ولایتمداری به حضرت رضا (علیه السلام) است.

مهندس سید خلیلی منبتی، معاون اماکن متبرکه آستان قدس رضوی، نیز در ادامه جلسه به ایراد سخنانی درباره طرح اهتمام ورزید و اظهار داشت: در چهل سال گذشته، دوران حیات پر برکت جمهوری اسلامی، ساخت و سازهای گوناگونی در حرم مطهر انجام شده است که می طلبد این‌ها مستند شود. ضمن اینکه استادانی صاحب نام، شاگردان و کارگرانی در به وجود آوردن آرایه های هنری حرم نقش آفرینی کرده اند و هر یک خاطراتی ناب از خدمتگذاری به این آستان مقدس دارند.

معاون اماکن متبرکه آستان قدس رضوی افزود: براساس نیاز، روز به روز عرصه های خدمتی بیشتر می‌شده است؛ از دربانی و کفشداری و فراشی تا پست‌های جدید خدمتی که با افزایش فضاها ایجاد شده است. برای نمونه در قدیم خدمه خانم نبوده است؛ اما با مرور زمان نیاز به حضور خادمان خواهر نیز به وجود آمده و اکنون در  حرم مطهر شاهد خدمتگذاری خواهران نیز هستیم.

سید خلیل منبتی همچنین تأکید کرد: این طرح گستره عظیمی دارد و همانطور که اشاره شد، نیاز به مطالعات سنگینی دارد؛ چرا که شما می‌خواهید مرجعی به جای بگذارید. بنابراین می‌طلبد مستند و معتبر باشد. بهترین مستندات هم خود خادمان هستند که اینجا سابقه فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از ده هزار نفر در آستان مقدس مشغول خدمتگذاری به زائران هستند، اظهار داشت: بهترین آموزش برای خادمانی که تازه به امر خدمت رسانی مشرف می شوند بازگویی خاطرات وتجارب گذشتگان این عرصه است.

 

اخبار مرتبط